President Øyvind Halnes i Nosif gledet seg over foredraget som Jon Geir Placht holdt (foto: Even Rise).

Rekord på sikkerhets-samling

Aldri før har medlemsmøter i Nosif hatt slik deltakelse som da de denne uka inviterte til Nasjonalgalleriet. Deltakerne fikk blant annet vite hvor mye penger som foreløpig er beregnet til sikkerhetsrelaterte tiltak i Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum.

Publisert

Kostnadsrammen for Prosjekt Nytt Nasjonalmuseum er nå oppe i seks milliarder kroner. Antall kunstverk som skal samles i det nye anlegget på Vestbanen, er cirka 120.000. 150 personer får arbeidsplassen sin der.

Ingen ting er foreløpig i stand til å si noe om hvor mye penger som til slutt vil bli brukt på sikkerhet i det nye museet. Det ble imidlertid under medlemsmøtet i Norsk Sikkerhetsforening (Nosif) sagt at det foreløpige anslaget er 87 millioner kroner til sikkerhet- og sikkerhetsrelaterte investeringer.

Hele 72 personer var påmeldt til møtet hvor teknisk rådgiver Jon Geir Placht først orienterte om det nye Nasjonalmuseet.

Deretter ga spesialrådgiver Anders Grønli fra Norges Bank et innblikk i den nye norske standarden (NS 5834) som tar for seg planlegging av sikringstiltak i bygg anlegg og eiendom. Her kan du lese hva Aktuell Sikkerhet tidligere har skrevet om Grønlis arbeid, tanker og konklusjoner rundt standarden.

Espen I. Bakken som er partner i Arntzen De Besche anses å være svært dyktig på lov om offentlige anskaffelser, og har også tidligere gitt medlemmene i Nosif verdifull kunnskap om dette tema. Onsdag ga han påfyll av sin kunnskap, før sikkerhetssjef Ola Stavnsborg i Olav Thon Gruppen ledet debatt om offentlige anskaffelser kan gå på bekostning av forsvarlig sikkerhet.

Medlemsmøtet, som altså hadde rekorddeltakelse, ble avsluttet med omvisning i Nasjonalgalleriet.

Nosif er også i vinden for tiden når det gjelder antall påmeldinger til Sikkerhetskonferansen i april. Her kan du finne informasjon og påmeldingsskjema til det tradisjonelle arrangementet som hver vår avvikles på Københavnbåten.

Powered by Labrador CMS