Du er her

RCO får ny mann på laget

Når RCO får på plass sin nye selger fra 1. mai, er det en veteran innen adgangskontroll- og låsesmedfaget som blir kollega med Tor-Arne Aarhus & co.
Av Even Rise
Publisert 30.04.2018 14:22

Mannen som har takket ja til key account manager-stillingen i RCO, har cirka 30 års erfaring fra bransjen. Han skal jobbe tett sammen med daglig leder Tor-Arne Aarhus hos RCO på Kjeller ved Lillestrøm.

– RCO gir meg en utfordring som jeg ikke kan la gå i fra meg. Jeg gleder meg til å komme i gang.

Det sier Ola Degerdal. Han legger bak seg en kort karriere hos Qualitronic / Odd Jubal-Andersen AS hvor han siden nyttår har solgt Scantron.

–  Slik sett kom tilbudet fra RCO tidsmessig upassende, legger han til.  

Før månedene hos sin siste arbeidsgiver var Degerdal i mange år sentral for Salto i Norge.

–  Ola er en person med betydelig fagkompetanse og lang erfaring. Han kjenner markedet og er dyktig til å spille på lag med forhandlere og partnere. Vi gleder oss til at han starter, sier Tor-Arne Aarhus.

Ansettelsen av Ola Degerdal kommer som en følge av at sales and business development manager Thomas Sann slutter. Han går til Dorma Kaba.

– I den forbindelse styrker vi salgsapparatet ved å erstatte hans lederstilling med key account manager-stillingen som Degerdal begynner i. På salg har vi fra før Ketil Mørk i Midt- og Nord Norge og Joe-André Værnes på Østlandet. Vi ser også et behov på Vestlandet, noe som gjør at vi i løpet av kort tid vil søke etter en key account manager der. Innen support har vi Runar Log som er lokalisert på Kjeller, sier Tor-Arne Aarhus.

RCO i Norge har budsjettert med en omsetning på vel 20 millioner kroner i 2018.

–  Etter første kvartal ligger vi foran budsjett og 15 prosent foran samme periode i fjor. Vi er veldig fornøyde med utviklingen vi har hatt siden starten i Norge i 2015, sier Aarhus.

Thomas Sann blir lead product sales i Dormakaba når han begynner onsdag.

– Jeg har hatt en fantastisk reise i RCO, og setter stor pris på årene sammen med Tor-Arne og kollegene der etter oppstarten for nesten fire år siden. Nå får jeg ansvaret for produktsalget til Dormakabas forhandlernettverk i Norge. Gjennom denne jobben vil jeg også sitte i ledergruppa for Norge. Dette var med andre ord en jobb jeg ikke kunne takke nei til, sier Sann.