Du er her

Ransetterforskere vil snakke med alle uniformerte vektere på Grønland

Alle uniformerte vektere som var på Grønland mandag formiddag, spesielt langs Grønlandsleiret mellom Tøyengata og Platous gate, bes om å kontakte politiet. Bakgrunnen er gullsmedranet der gjerningsmennene angivelig bar vekteruniform.
Av Even Rise
Publisert 13.06.2017 16:08

Også samtlige vektere som har mistet eller blitt frastjålet uniformseffekter som ikke er kommet til rette per i dag bes snarest om å kontakte politiet.

Mandagens ran skjedde i en gullsmedforretning langs Grønlandsleiret, mellom Tøyengata og Platous gate – på samme side av Grønlandsleiret som politihuset. Tidsrommet politiet ønsker observasjoner og bevegelser fra er mellom klokka 10.30 og 11.30.

– Vektere som var i dette området, enten på jobb eller på vei til eller fra, kan ha opplysninger som er avgjørende for ransetterforskningen. Det kan dessuten være viktig å få kartlagt bevegelsene til samtlige vektere som eventuelt var på Grønland i dette tidsrommet, sier politibetjent og etterforsker Ingunn Hellum i innsatsgruppen mot ran i Oslo-politiet.

Som kjent har politiet fått seg forklart at ranerne hadde på seg vekteruniformer med Nokas-merker på. Tirsdag ettermiddag var disse opplysningene ikke ett hundre prosent verifisert. Det kan derfor være mulig at ranernes klær bare lignet vekteruniformer, eller at det er snakk om uniformer som kommer fra et annet vaktselskap. Hellum understreker at de holder alle muligheter åpne.

– Det er som nevnt også ønskelig for oss å komme i kontakt med alle som kjenner til uniformseffekter som er på avveie, enten de på en eller annen måte har mistet dem selv eller at de vet om andre som har slikt utstyr, sier Hellum.

Etter ranet har politiet samlet overvåkingsmateriale fra området rundt gullsmedforretningen.

– Eksisterer overvåkingsbilder fra gullsmedforretningen, og hvorfor er i så fall ikke disse offentliggjort?

– Det ønsker jeg av hensyn til etterforskningen ikke å kommentere, sier Hellum.

Krimteknikere undersøkte åstedet mandag formiddag. Det forsøkes blant annet å sikre DNA-spor etter gjerningsmennene på håndjernene som den butikkansatte ble låst fast med.

Det at vedkommende ble låst fast før ranerne forsvant, bidro til at ranet ikke ble meldt umiddelbart etter at det skjedde. Dette ga ranerne et visst forsprang.

– Det er foreløpig ingen siktede i saken, sier Ingunn Hellum til Aktuell Sikkerhet tirsdag ettermiddag.

Hun understreker at også andre enn vektere bes om å ta kontakt dersom de vet noe det kan tenkes at politiet har bruk for i jakten på ranerne.

Politiet ber om at vektere og andre henvender seg til denne epostadressen: ransgruppa.oslo@politiet.no

Til Aktuell Sikkerhet fortalte Ådne Mauritzen mandag at Nokas har strenge rutiner når det gjelder logistikk rundt uniformseffekter.