Du er her

– Prestisjeprosjekt vi er stolte av

Securitas leverer sikkerhetsløsninger for over 55 millioner kroner til landets hittil største fengselsprosjekt.
Av Even Rise
Publisert 02.03.2018 12:56

– Det bekrefter at vi er skodd for å levere på absolutt øverste nivå innen teknisk sikkerhet, sier salgsdirektør Stein Kjetil Sveen.

Fengselsprosjektet som Securitas tar fatt på, omfatter avdelingene Mandal, Froland og Evje i Agder fengsel.

Jobben, som er priset til 55.065.137 kroner, skal være ferdig i 2020.

– Selvsagt er vi stolte. Det er ikke til å legge skjul på at dette er et prestisjeprosjekt for Securitas. I tildelingskriteriene ble pris vektet med 30 prosent, mens oppgaveforståelse ble hensyntatt 40 prosent, kompetanse ti prosent og integrasjon 20 prosent, sier Stein Kjetil Sveen.

Stanley Security endte opp som nummer to i konkurransen, mens Nokas og Oneco kom på henholdsvis tredje- og fjerdeplass. Nokas var ifølge meddelelsesbrevet billigst med en pris på 50.665.489 kroner, mens Bravidas tilbud var på hele 91.979.584 kroner – altså nærmere dobbelt så dyrt som laveste pris.

– Vi beregnet dobbelt påslag på våre innkjøp. Den feilen forklarer at vårt tilbud ble langt dyrere enn konkurrentenes. Da vi oppdaget dette tok vi kontakt med Forsvarsbygg og sendte dem et nytt tilbud. Da var det dessverre for sent. Den reviderte kontraktssummen fra oss kom på 66.962.226 kroner, sier regiondirektør sørvest i Bravida, Ronny Øvrevik.

Leveransen til Agder fengsel består blant annet av TV-overvåking, adgangskontroll, porttelefoni, overfallsalarm, innbruddsalarm og Video Motion Detection (VMD). Formelt er det Kriminalomsorgsdirektoratet som er Securitas sin kunde, mens det omfattende anbudet ble regissert av Forsvarsbygg.

I 2011 inngikk Securitas og Infratek Security Solutions et samarbeid som i 2016 endte med at Securitas kjøpte sistnevnte.

– Vi som kom fra Infratek Security Solutions har blant annet en kompetanse innen høysikkerhet, som Securitas ikke hadde fra før. De ansatte fra begge selskapene er integrert i Securitas AS – avdeling teknikk. Måten vi utfyller hverandre på gjør oss til en komplett sikkerhetsleverandør, som også kan levere på høyeste nivå. Vi har høy kompetanse på alle nivåer. Kontrakten med Kriminalomsorgsdirektoratet bekrefter at vi har tillitt helt oppe i det markedet hvor de strengeste sikkerhetskravene her til lands finnes, sier Sveen.

Les mer i magasin-utgaven av Aktuell Sikkerhet om hva Sveen sier om å komme fra Infratek til Securitas.

– I tildelingen av kontrakten til Agder fengsel går det frem at Securitas, som eneste tilbyder, fikk full score på kompetanse. Det er et resultat av at vi har satt sammen den pakken som de trenger, og at vi har klart å formidle og argumentere overfor dem hvorfor, sier han.

– Det er snakk om tre helt nye anlegg i Agder fengsel med til sammen cirka 300 soningsplasser, sier prosjektleder Jon Erling Lystad i Kriminalomsorgsdirektoratet. I magasin-utgaven av Aktuell Sikkerhet kan du lese hva Lystad sier om sine tidligere erfaringer med Securitas.

Her kan du tegne abonnement på Aktuell Sikkerhet.