Du er her

Politiet roser vektere

Vektere bisto politiet med avgjørende hjelp og evakuering under en kraftig brann torsdag. De sørget blant annet for å redde folk ut av en nærliggende barnehage.
Av Even Rise
Publisert 27.06.2014 12:00

(Illustrasjonsfoto)

Midt under uværets herjing på Østlandet torsdag ettermiddag, oppsto det brann i et eldre trehus på Majorstuen i Oslo. Da politiets første patrulje nådde frem, brant det kraftig i huset. Gjøremålene var derfor mange, og uten umiddelbar bistand fra andre kolleger valgte de å nyttiggjøre seg de tre vekterne som allerede var på stedet.

– Det var tre vektere fra Securitas på stedet. Jeg fikk disse til å hjelpe til med sperring av Hjelms gate, og til å holde folk unna. De tømte også en barnehage som lå ved siden av, opplyser den ene polititjenestemannen.

Voksne og barn fra barnehagen ble blant annet geleidet inn i en skobutikk rett i nærheten.

– Vekterne gjorde en svært god jobb med å bistå i forbindelse med oppdraget. Takk for god bistand, understreker politibetjenten.

Både Oslo kommunes Brann- og redningsetat og politiet takket vekterne på stedet, men polititjenestemennene ønsker likevel å takke i offentlighet for å synliggjøre vekternes samfunnsinnsats.

Under uværet torsdag ettermiddag kom det betydelige nedbørsmengder samtidig som lyn og torden herjet i hovedstaden. Dette gjorde at politiet hadde svært mange åsteder de måtte forholde seg til. Derfor var sikkerhetsbransjens tilstedeværelse med vektere, og deres innsats rundt i Oslo, svært viktig med tanke på å forebygge og redusere skader.