Du er her

OTG forlenger og utvider samarbeidet med Nokas

Olav Thon Gruppen og Nokas både utvider og forlenger sikkerhets-samarbeidet som de har hatt gjennom flere år. De neste sju årene vil sikkerhetssjef Ola Stavnsborg kjøpe varer og tjenester for opp mot 600 millioner kroner.
Av Even Rise
Publisert 25.09.2017 12:29

Den nye avtalen starter opp 1. oktober og inkluderer en betydelig leveranse av vakttjenester, kameraovervåking, alarmovervåking, utrykning, kursing og verdihåndtering for Olav Thon Gruppens (OTG) 110 kjøpesentre og 70 hoteller.

– Vekterne er uvurderlige for oss. Ukentlig opplever vi at de er involvert i hendelser som krever ekstra oppmerksomhet og innsats. Senest i sist uke hadde vi blant annet to tilfeller hvor vektere med et årvåkent blikk og kunnskap om livreddende førstehjelp trolig bidro til å redde menneskeliv, sier Ola Stavnsborg.

Nåværende avtale mellom Nokas og OTG ble inngått i 2012, og har siden den gang økt betraktelig i innhold og omfang. Den nye hovedavtalen har en varighet på inntil fire år og er etter det Aktuell Sikkerhet erfarer i utgangspunktet verdt opp mot fem hundre millioner kroner. I tillegg har partene signert en omfattende sjuårs-avtale om leveranse av kamerasystemer til både kjøpesentre og hoteller. Denne er i utgangspunktet, etter det vi erfarer, på opp mot 100 millioner kroner.

– Vi er ydmyke over den tillit OTG viser oss, og selvsagt glade for at vi i tillegg til vakttjenester er valgt som leverandør av ny og avansert kamerateknologi, sier salgssjef Erik Stenvaag i Nokas.

– Dette betyr blant annet at cirka 4000 kameraer nå skal driftes og vedlikeholdes av Nokas. I tillegg forventer vi at OTG kommer til å foreta betydelige investeringer i nye kamerasystemer i årene som kommer. Vi gleder oss til å samarbeide enda tettere, legger han til.

– I OTG har vi alltid fokusert på trygghet og sikkerhet både for våre gjester, kunder og ansatte. Derfor har vi opp gjennom årene iverksatt en rekke konkrete tiltak for å gi alle som beveger seg på våre lokasjoner en trygg opplevelse. I tillegg til de manuelle tjenestene tar vi i bruk moderne kamerateknologi som hjelper oss med å avdekke kriminalitet, ulykker og andre forhold som er viktige i vårt forebyggende arbeid, sier Ola Stavnsborg.

Forlengelsen av avtalen som omfatter vakttjenester, verdihåndtering, alarmstasjonstjenester og utrykning, skjer ifølge Stavnsborg i stor grad fordi OTG er svært fornøyde med tjenestene som er levert de siste årene. Han poengterer at også prisen fra Nokas anses som god.

– Når det gjelder de tekniske tjenestene liker vi måten Nokas har vært kreative på når det gjelder kombinasjon av vektere og teknikere. Dette gir oss blant annet en rimeligere service på utstyret. Den totale oppdragsmengden vi nå overlater til Nokas, gir dem dessuten stordriftsfordeler som synliggjør seg på prisen vi må betale, sier Ola Stavnsborg.