Du er her

Operaen velger Zone Security

Den Norske Opera & Ballett velger å bruke Zone Security AS som leverandør av vakt- og sikkerhetstjenester de neste årene. Dersom ingen klager på tildelingen innen førstkommende fredag, anses anbudskonkurransen som gjennomført – og partene kan signere kontrakten.
Av Even Rise
Publisert 11.02.2019 15:28

Her kan du abonnere gratis på nyhetsbrev fra Aktuell Sikkerhet.

Dersom Den Norske Opera & Ballett får det som de vil, så mister Toma Security AS leveransen de har hatt ved et av landets fremste signalbygg siden 2015.

– Avtalen for den kommende perioden har en verdi på pluss-minus seks millioner kroner i året. Den omfatter i vesentlighet stasjonærvakthold, sier sikkerhetssjef Thore Næss ved Den Norske Opera & Ballett.

Det var fem tilbydere med i anbudskonkurransen, som omfatter de neste to årene med en opsjon på ett pluss ett år. Disse er Zone Security, Toma Security, City Security, Securitas og Nokas.

– I henhold til konkurransegrunnlaget har vi vektet 70 prosent på pris og 30 prosent på kvalitet.

Er det stor forskjell på prisene fra de ulike selskapene?

– Hva som er store og hva som er små forskjeller kommer an på øyet som ser. Derfor nøyer jeg meg med å si at det var en viss forskjell i tilbudene, sier Thore Næss.

Konstituert leder i Zone Security AS Waheed Ahmed ønsker ikke å kommentere anbudsprosessen rundt sikkerhetskontrakten ved Den Norske Opera & Ballett før klagefrister er ute.

Fredag ble det kjent at Christian Rist, som har leder Zone Security siden starten i 2014, trekker seg tilbake. Dette skjedde få dager etter at tildelingen fra Den norske Opera & Ballett kom.

Her kan du abonnere gratis på nyhetsbrev fra Aktuell Sikkerhet.