Du er her

Omsorgsbygg signerte teknikk-avtale

En ny avtale med Omsorgsbygg Oslo KF kan i løpet av fire år utløse en omsetning opp mot 40 millioner kroner for Securitas.
Av Even Rise
Publisert 26.03.2018 17:22

Avtalen ble signert mellom partene i formiddag. Den omfatter i hovedsak adgangskontroll og porttelefoni, men også en opsjon på sikkerhetskameraer (ITV) og alarmanlegg.

– For alle fire årene er det estimert en totalsum på mellom 25 og 40 millioner kroner. Dette inkluderer også en vedlikeholds- og serviceavtale, sier IKT-rådgiver Pål Olufsen i Omsorgsbygg Oslo KF.

Det var tre tilbydere. Nokas og Stanley Security endte henholdsvis på andre og tredjeplass bak Securitas.

Pris ble vektet 50 prosent. Differansen mellom dyreste og billigste pris gitt i anbudsdokumentenes prisskjema, er etter det Aktuell Sikkerhet erfarer tett oppunder 2,5 millioner kroner.

– Totalt sett var det veldig jevnt. Vi mottok gjennomgående bra tilbud fra alle, sier Olufsen.

Omsorgsbygg Oslo KF er en av landets største eiendomsforvaltere med flere enn 600 eiendommer og mer enn 900.000 kvadratmeter i porteføljen. På disse er det barnehager, sykehjem, brannstasjoner, rusomsorgsboliger og andre kommunale formålseiendommer.

Securitas og Omsorgsbygg Oslo KF kjenner hverandre godt fra før, da det er Securitas som også har vært deres avtalepartner frem til nå.

– Det var viktig for oss å vinne denne rammeavtalen da vi fra før har etablert et godt kundeforhold og i fellesskap funnet gode løsninger. På denne måten vil begge parter stå sterkere i årene som kommer når det gjelder smidighet og lønnsomhet i fremtidige prosjekter, sier salgsdirektør Stein Kjetil Sveen, og legger til:

– Vi er stolte av å vinne anbudskonkurransen, noe som bekrefter at vi har levert i henhold til Omsorgsbygg Oslo KF forventninger, og at vi er konkurransedyktige med de løsningene vi leverer i den nye rammeavtalen.

Les også: Securitas leverer sikkerhetsløsninger for over 55 millioner kroner til landets hittil største fengselsprosjekt.