Du er her

Ny landssjef og doblet stab

Etter 17 år i Dormakaba har Trond Wiker byttet arbeidsgiver. 1. januar startet han som country manager for finske Iloq, som etter sin norske etablering i 2017 har doblet antall ansatte.
Av Even Rise
Publisert 07.01.2019 09:00

Iloq er blant annet kjent for digitale låsesystemer som lager nødvendig energi til eget bruk. Målgruppen er blant annet boligeiendommer, studentboliger, kontorer og offentlige bygg som sykehus og skoler, men ikke minst også anlegg for strategisk infrastruktur som telekom, strøm- og vannforsyning.

– Utviklingen etter oppstarten i Norge har – i positiv forstand – vært langt over hva vi forventet. Vi er svært fornøyde, sier Mårten Persson.

Han har, fra Sverige hvor han også har andre roller i Iloq-systemet, vært country manager for Norge frem til nå.

– Vi har doblet antall ansatte i Norge siden starten, og jeg lover ytterligere vekst i tiden som kommer. Ser vi over til Sverige, er vi allerede blitt 12 ansatte der siden starten i 2011, sier Persson.

 Fra nyttår overtar altså Trond Wiker ledelsen av det norske Iloq-selskapet.

– I fellesskap med Thomas Sommerfryd, Tor-Arne Ellingstad og Thorbjørn Myrvang skal jeg bidra til å løfte Iloq i Norge videre. I tillegg til produkter med meget høy kvalitet, har vi svært høy kompetanse innen vårt fagfelt. Dette, i kombinasjon med kundefokus og selskapets gode kjerneverdier, vil bidra til ytterligere vekst, sier Wiker.

– Vi har også et fantastisk partnernettverk som sørger for det fysiske salget. Dette består i vesentlighet av enkeltstående låsesmeder, men også kjedene Prosero Security og Låssenteret, legger han til.

Gjennom sine 17 år i Dormakaba har Wiker hatt flere roller. Han startet som Service Manager i Norge, jobbet som Sales Manager i noen år før han i 2005 gikk inn i TM/PMM-teamet i ScanBalt. Der jobbet han blant annet fire år som PMM Security & Safety Systems ScanBalt. De siste årene var han Head of Product Management ScanBalt. Gjennom yrkeskarrieren har han også fått erfaring som daglig leder, og fra 1989 til 1995 var han produktansvarlig hos Gewa.

– Etter mange fine år på en så fin arbeidsplass som Dormakaba har vært, gjorde jeg grundig research før jeg tok valget om å slutte til fordel for ny jobb i Iloq. Styrken og bredden i produktsortimentet er selvsagt viktig for det valget jeg tok, men også selskapets nysgjerrighet, seriøsitet og vilje til å være innovative ble avgjørende. Stikkord i kjerneverdiene som jeg nevnte er blant annet ærlighet og ordentlighet. Det er betydningsfullt å ha med seg i vår bransje, sier Wiker.

Da Iloq etablerte seg i Norge, var det Thomas Sommerfryd og Tor-Arne Ellingstad som ble ansatt. Sistnevnte hadde lang erfaring fra blant annet Låshuset Sikkerhetssenter, mens Sommerfryd kunne vise til mangeårig karriere i sikkerhetsfaget – sist i som salgssjef i Noby AS.

Siste Iloq-ansettelse i Norge før Wiker begynte, var Thorbjørn Myrvang. Han er Sales Manager, lokalisert på Vestlandet. Myrvang kom fra stillingen som salgskonsulent prosjekt ESS i Certego i Bergen, hvor han har jobbet de siste fire årene.