Du er her

Ny forbedret skiltgjenkjenning

Detec som siden 1992 har utviklet videoovervåkingsprogramvare (VMS) i Norge, er nå på markedet med forbedret skiltgjenkjenning i Detec Next VMS.
Av Even Rise
Publisert 25.09.2017 08:59

Den nye skiltgjenkjenningsmodulen som nå er lansert, fanger og gjenkjenner ifølge produsenten bilskilter med høy nøyaktighet innen 100 millisekunder. Den støttes i flere land med mer enn 200 bilskiltmønstre og kan fange bilskilt fra kjøretøy som kjører i svært høy hastighet.

 – Faktisk i raskere hastigheter enn 200 kilometer i timen, sier markedskonsulent Stig Norman Olsen.

Detec hevder at skiltgjenkjenningsmodulen klarer å lese skilter med inntil 30 grader horisontal og/eller vertikal synsvinkel fra kameraet.

– Modulen er uavhengig av kamerafabrikat så lenge kameraet leverer en oppløsning og et utsnitt som gir minimum 130 piksler i bredde på bilskiltet.

– Det du ser i bildet, er det den klarer å lese. Det betyr at hvis du har et kamera med god motlyskompensasjon og innebygget IR-lys så kan skilt og registreringsnummer også ses med frontlyktene mot kamera, også i mørket, sier Olsen.

Bilskiltene kan lagres og/eller brukes til å utløse kommandoer i Detec Next VMS. Detec opplyser at det ved opptak kan gjøres tellinger og beregninger av hvor lang tid en bil har vært innenfor et område/en parkeringsplass. Det kan også beregnes kjøretid mellom kontrollpunkter, noe som kan danne grunnlag for automatisk rapportering av statistikk. Eksempler på kommandoer som kan utløses av Detec Next VMS er kontroll av bommer/fysiske barrierer, porter og alarmer.

– Det er også mulig å opprette egendefinerte lister, for eksempel om enkelte kjøretøy gis automatisk adgang til et område, mens andre ikke har adgang og vakt vil bli varslet. Man kan ha et fritt antall lister som utløser ulike kommandoer i programvaren, noe som for eksempel kan lede ulike grupper biler eller sjåfører til rett sted på en parkeringsplass gjennom integrasjon med skiltsystemet.  Dette er unikt. Vanligvis opererer man kun med hvitelister (adgang) og/eller svartelister (ingen adgang), sier Olsen.

Detec AS har de siste månedene satset stort på utvikling og har i versjon 1.6 og 1.7 lansert en lang rekke med nye funksjoner.