Du er her

Ny familie med fire modeller

Den tyske produsenten Mobotix lanserer en ny kamera-familie under navnet Move. – Vi har lyttet til folk i hele verden for å skape serien. Den har standard-baserte funksjoner, men samtidig samme kvalitet, pålitelighet og alle de nyskapende aspektene vi er kjent for.
Av Even Rise
Publisert 17.07.2018 16:31

Det sier administrerende direktør Thomas Lausten i Mobotix. Move er utformet for ulike bruksområder, og har blant annet støtte for H.264 og integrert IR-lys, samt modeller med mekanisk panorering, vipping og zoom.

– Serien supplerer Mobotix eksisterende portefølje slik at sluttkundene kan dra nytte av ekstra-funksjonene som oppfyller behov både innendørs og utendørs, heter det i en pressemelding fra Mobotix.

Der hevdes det også at Move-produktene tilbyr teknologi basert på bransjestandarder, samt unike Mobotix-funksjoner – uten at dette spesifiseres.

Move består av fire modeller: Kulekamera, hærverk-sikkert kulekamera, fast kuppelkamera og to raske kuppelkameraer. Disse er de første fra Mobotix som har støtte for ONVIF, samt for S- og G-profiler med videostrømming og en oppløsning på tre og fire MP med inntil 30 bilder i sekundet.  

Alle kameraene er ifølge pressemeldingen PoE-drevet og IP66/IK10 -vurdert for fleksibel utplassering.

– Dette er den første kameraserien fra Mobotix som har motoriserte varifokale linser, rask mekanisk «Pan-Tilt-Zoom», raske kuppelkameraer og brede dynamiske område-sensorer med inntil 4MP i oppløsning. Den innebygde programvaren gir deg Smart Event-funksjoner og fjernzoom, samt fokus- og iris-kontroll på autofokuslinsen. Hver enhet har et innebygd SD-kortspor, og visse modeller har integrert IR LED-belysning. Den ekte dag- og nattfunksjonen med integrert flyttbar IR-filterteknologi gir fargebilder om dagen og monokrome, infrarødfølsomme bilder om natten. Med full ONVIF-støtte har Move-kameraene innebygd støtte for en lang rekke videobehandlingsprogrammer og NVR-enheter, inkludert PTZ-kontroll, audio, multikasting og reléutgang, heter det i pressemeldingen.