Du er her

Nokas: Falch Pedersen ut – Triton inn

Konserndirektør Petter Falch Pedersen slutter i Nokas, og overlater styreplassen sin til Mikael Aro. Sistnevnte representerer Triton som vil overta styringen av det 30 år gamle gründerselskapet.
Av Even Rise
Publisert 15.09.2017 17:36

Investeringsselskapet Triton posisjonerer seg ytterligere i Nokas. I vår sikret de seg 10,7 prosent av sikkerhetsselskapet, og gjennom sommeren har de på nytt overbevist aksjonærer om å selge sine eierandeler i Nokas. Tritons eierskap har vokst gjennom sommeren, men etter det Aktuell Sikkerhet erfarer er veksten marginal.

Det var på en ekstraordinær generalforsamling i dag at Mikael Aro ble valgt inn i Nokas-styret. Det skjedde samme dag som Petter Falch Pedersen slutter i Nokas etter å ha vært tilknyttet selskapet siden år 2000. De siste årene har han hatt tittelen konserndirektør for kunderelasjoner.

Falch Pedersen-familien kom inn i Nokas, daværende Vakt Service, via selskapet ISV. Det var Petter Falch Pedersens far som startet ISV. I dag er ikke lenger noen fra familien eiere av vesentlige aksjeposter i Nokas, men har i liten grad indirekte eierskap gjennom andre selskaper. Det samme gjelder Bjørge Fredheim, mangeårig Nokas-mann, som også har solgt sin vesentlige eierpost i Nokas.

Det var Triton som tok initiativet til dagens ekstraordinære generalforsamling. Fredrik Brynildsen, Tritons sjef i Norge, bekrefter at investeringsselskapet ønsket et mer aktivt eierskap enn bare å være inne på eiersiden.

– Mikael Aro representerer oss i styret. Han er en sterk internasjonal leder som blant annet har bemerket seg på en imponerende måte gjennom rollen som sjef for Carlsberg i Nord-Europa og styreleder i Ringnes, sier Brynildsen.

Aro er i dag viseordfører i styret for det finske matvareselskapet Kesko.

– Før han kom til Triton var han sjef for det statlige jernbaneselskapet i Finland. Han har erfaring fra både konsument- og servicebransjen, og vi mener derfor han har mye å tilføre Nokas, sier Brynildsen.

Nokas ble etablert i 1987 med brødene Heine og Pål Wang i spissen, da under navnet Vakt Service AS. Begge to er fortsatt aktive i selskapet. Heine Wang er konsernsjef.

Her kan du lese Aktuell Sikkerhets første sak om at Triton jaktet Nokas-aksjer.

Heine Wang bekreftet at ny eier hadde sikret seg 10,7 prosent.

Triton: Nokas-aksjene er verdt mindre enn vi trodde.