Du er her

– Leter etter annerledes lederprofil

Certego starter den formelle jakten på ny sjef i Norge rett over sommerferien. Det bekrefter selskapet nye styreleder Olof Johannes Lind Widestam.
Av Even Rise
Publisert 19.07.2017 16:13

Olof Johannes Lind Widesstam kom inn som ny styreleder i Certego for cirka en måned siden. Da overtok han etter Tony Andersson. Lind Widesstam sier at selskapet trengte en styreleder som «tenker litt annerledes» enn Andersson.

– Certego i Norge har hatt en litt turbulent tid i kjølvannet av fusjonen med Låsservice. Derfor ønsker vi nå en ny type profil på den lederen vi får få på plass til høsten, sier Lind Widesstam.

Aktuell Sikkerhet kunne i går fortelle at Hilde Lise Nordahl har forlatt Certego etter nesten ett år som administrerende direktør. Hun sa da at hun forlater selskapet med en god følelse, og at Certego i dag er styrket for fremtiden og ytterligere vekst sammenlignet med hva det var da hun overtok.

I papirutgaven av Aktuell Sikkerhet som kom ut i slutten av juni, sa Nordahl følgende om arbeidet som ledelsen det siste året la ned for å smelte Certego og Låsservice sammen:

– Denne prosessen var rask, åpen og rettferdig. Vi unngikk å trekke den ut i tid. Det er helt avgjørende for å lykkes. Den samme strategien vil vi også bruke neste gang Certego skal vokse gjennom oppkjøp. Hvilke selskaper vi ønsker oss, kan jeg ikke si noe om. Vi har også ambisjoner om å vokse organisk.

Slik forklarer den nye styrelederen hva han mener med turbulent tid knyttet til fusjonen:

– Dette er ikke snakk om turbulens på sentralt hold, men i en slik prosess er det naturlig at det i enkelte distrikter kan oppstå uvante endringer. Det kan for eksempel være i forbindelse med at to avdelinger, fra hvert av de fusjonerte selskapene, blir slått sammen. Den nye sjefen vi skal ansette for Norge må være hands-on, jordnær og nærme forretningsdriften, sier Olof Johannes Lind Widestam.

Som Aktuell Sikkerhet også skrev i går, er Ulf Dahlgren engasjert som midlertidig sjef for Certego i Norge.

– Gjennom mine to første uker i jobben har jeg besøkt ulike deler av virksomheten. Der har jeg møtt glade og stolte medarbeider med høy kompetanse og betydelig bransjeerfaring. Det finnes enorme muligheter for en aktør som Certego. Selskapet skal være den ledende aktøren i bransjen og i fremtiden, sier Dahlgren.