Du er her

Kjøper Youngstorvet Vertskap

Kampen mot ansattes krav om tariffavtale og skyteepisoden på utestedet Blå, har det siste året skapt utfordringer for Youngstorvet Vertskap. Nå er selskapet overdratt, og den nye driveren lover samtlige ansatte gode og konkurransedyktige betingelser.
Av Even Rise
Publisert 02.10.2017 17:24

– Vi har lenge siktet inn mot en ekspansjon i Oslo-markedet, og virksomhetsovertakelsen av Youngstorvet Vertskap gir oss en verdifull portefølje i hovedstaden. I tillegg til å signere avtale om sikkerhetsleveranser til flere enn 20 utesteder er samtlige ansatte tilbudt videre jobb hos oss. Dette er mellom 30 og 40 personer, sier administrerende direktør Christian Rist i Zone Security.

Youngstorvet Vertskap har i ett år hatt et samarbeid med PSS Securitas om levering av vakthold til flere av sine kunder, men ingen av PSS-ordensvaktene overtas i følge Rist av Zone Security.

– Vi vil nå, etter oppkjøpet, få et tilstrekkelig antall ansatte til å håndtere alle kundene selv. Vi er glade for å overta mange flinke medarbeidere, sier Rist.

Aktuell Sikkerhet har tidligere i år omtalt den generelle veksten som Zone Security har hatt i Innlandet rundt Mjøsa, og i Elverum, Rena og Trysilfjellet. Nylig sikret de seg også CC på Gjøvik som er Innlandets største kjøpesenter både i omsetning (1,42 milliarder kroner) og i antall kvadratmeter (40.000).

Majoritetseier i Zone Security er Euforum Holdning (80 prosent). De står også bak Telenor Arena, som naturlig nok er en viktig oppdragsgiver for Rist og hans cirka 200 ansatte.

15. oktober utvides Zone-administrasjonen med John-André Skjønneborg. Han var tidligere fag- og kvalitetssjef i Nokas, og kommer nå fra stillingen som head of security-Center of exellence i Coor.

Selv om Zone Security, på lik linje med gamle Youngstorvet Vertskap, ikke har tariffavtale, garanterer Christian Rist som nevnt gode og konkurransedyktige betingelser.

– Vi satser på konstant kvalitet- og kompetanseheving, noe som blant annet er bakgrunnen for at vi ansetter John-Andre Skjønneborg. En av forutsetningene for å lykkes med denne satsingen er dyktige og fornøyde medarbeidere, sier Christian Rist.

Zone Security har hatt stor vekst, men oppstartsperioden siden 2015 har kostet mer enn selskapet har klart å tjene.

– Vi er på riktig vei, og øker omsetningen i 2017. Nå møter vi 2018 med en solid portefølje som vil gi selskapet gode tall.  Volumet som Youngstorvet Vertskap gir oss er på cirka til millioner kroner, smiler Christian Rist – og legger til:

– I november blir vi forhåpentligvis ISO-sertifisert innenfor kvalitet!

Her kan du lese om hvordan det gikk med ordensvaktene på Blå som ble skutt.