Du er her

Kjøper G4S i Finland

Sector Alarm har kjøpt Finlands nest største sikkerhetsselskap, G4S. Dette er det andre av to betydelige oppkjøp selskapet har gjort i Finland siden nyttår.
Av Even Rise
Publisert 24.02.2016 15:50

G4S i Finland har 1800 ansatte og en omsetning på 70 millioner euro.  Selskapet driver med vektertjeneste, næringsalarm (både i stor og liten målestokk), boligalarm og kontanthåndtering.

– Sector Alarm har en strategi om europeisk vekst. Det har vi vist i tiden som ligger bak oss, og vi viser det igjen med oppkjøpet av finske G4S. Vi har både en finansiell og en strategisk appetitt som gjør at vi også i tiden som kommer vil bli større, sier finansdirektør Eystein Lund i Sector Alarm Holding AS.

Tidlig i januar flagget Sector Alarm kjøpet av Finlands fjerde største leverandør av sikkerhetstjenester, Turvatiimi. Med seg på kjøpet fikk de da cirka 1000 ansatte.

Tidligere i ettermiddag kom nyheten om at selskapet har sikret seg den nest største aktøren i finsk sikkerhetsmarked, nemlig G4S. Dermed har det norske selskapet fått cirka 2800 ansatte i Finland som samlet sørger for en omsetning på hele 105 millioner euro. Dermed har det norske selskapet sikret seg en betydelig markedsandel i Finland.

Betegnelsen nest største aktør i det finske sikkerhetsmarkedet legitimerer Lund med totalomsetningen i finske G4S. Denne inkluderer kontanthåndtering. Securitas er uansett største aktør i Finland, selv om de ikke driver med kontanthåndtering.

– Våre to oppkjøp i Finland kom i rask rekkefølge, og bekrefter ambisjonen vår om fortsatt vekst i Norden og på sikt i resten av Europa. For to år siden kjøpte vi G4S i Sverige, et kjøp som har gjort oss til et av de ledende selskapene i det svenske markedet. Vi har nå den samme ambisjonen om å skape en tilsvarende posisjon i det finske markedet, sier konsernsjef Jørgen Dahl i Sector Alarm.

Ifølge Eystein Lund vil Sector Alarm organisere seg i Finland på samme måte som i Sverige.

– Gjennom navnet Sector Alarm vil vi nå satse i markedet for alarmkunder. Dette gjelder både bolig og SMB-kunder (små og mellomstore bedrifter). De større virksomhetene vil videreføres under et annet brand enn Sector Alarm, sier Lund.

– Det finske sikkerhetsmarkedet er fragmentert slik som det danske og delvis det svenske, og slik det var i Norge. Derfor tror vi at det fornuftig med ytterligere konsolidering av markedet, legger han til.

Det er forventet at det finske konkurransetilsynet vil være ferdig med sine vurderinger i starten på april, og at Sector Alarm da kan gjennomføre den formelle overtakelsen.

Sector Alarm Group ble grunnlagt i 1995 og har sitt hovedkontor i Oslo. Sector Alarm er den nest største aktøren innen private hjem og små bedrifter i Europa, har ledende posisjoner i Norge, Sverige og Finland, og er markedsleder i Irland. Før oppkjøpet i Finland, hadde Sector Alarm rundt 420 000 kunder.