Du er her

Innkjøp blir tema på sikkerhetskonferanse

Advokat Harald Fosse vil fortelle hvordan du blir best som innkjøper, og sikkerhetskonferansens tradisjonelle politikerdebatt erstattes med et ordskifte om innkjøpskompetanse. Nosif gleder seg til en fornyet København-tur med sikkerhet på agendaen.
Av Even Rise
Publisert 14.02.2018 09:39

Sikkerhetskonferansen som Norsk Sikkerhetsforening (Nosif) arrangerer i april hvert år, har tradisjonelt startet med en hektisk debatt, der det etter innledninger og begrenset diskusjon mellom sentrale politikere, sjelden har blitt igjen mye tid til spørsmål.

Nå vil Nosif endre litt på dette konseptet ved å sette innkjøpsprosesser og innkjøpskompetanse på dagsorden. Foreløpig er det ikke kjent hvem som skal delta i debatten, men advokat Harald Fosse vil holde foredrag om temaet i forkant. Han har lang erfaring fra innkjøpsprosesser i både offentlig og privat sektor. Fosse representerer Advokatfirmaet Grette AS.

De øvrige som bidrar på dagseminaret før konferansen forlater Oslo og setter kursen mot København er:

Ole Tom Seierstad fra Microsoft, Anders Dahlby Berg fra Aker Solutions og Carl-Axel Hagen fra Norges Bank, som alle vil snakke om hvilke trusler de sikrer seg mot og hva de mener er viktig i fremtiden.

Torgeir Waterhous, direktør for internett og nye medier i IKT Norge, vil fortelle hvordan og hva det er nødvendig å sikre seg mot - og ikke minst hvordan man kan ligge i forkant av kreative digitale kriminelle.

Etter at båten kaster loss, vil sikkerhetssjef Ola Stavnsborg fortelle hvordan Olav Thon Gruppen håndterte situasjonene da de i fjor ble rammet av to kniv-episoder på Sørlandssenteret. Den ene av dem endte med drap.

Videre skal Kenneth Juul i Esmart Systems, en av landets ledende virksomheter innen kunstig intelligens, spekulere rundt når tradisjonell sikkerhetsteknologi og måten vi sikrer oss på i dag blir overflødig – og erstattet med smartere løsninger. Han vil også komme inn på hva som er mulig allerede i dag.

I København blir det besøk hos DHL-terminalen i den danske hovedstaden, og muligens også et arrangement hos FC København.

På hjemveien er det planlagt foredrag med Hans Marius Tessem og Vidar Sandland fra NorSIS som tar for seg digitale sårbarheter. De etterfølges av en representant fra Forsvaret som vil redegjøre for hvordan en Natos største øvelser gjennom tidene, er tenkt gjennomført. Den avvikles til høsten.

Før nestleder Rune Braastad i Nosif avslutter med å informere om foreningens aktiviteter, får konferansedeltakerne innføring i hvordan man effektivt kan drifte forskjellige typer byggverk samtidig som brann-risikoen reduseres. Dette vil Jo Tangedal, som er leder for næringssikkerhetsteamet i Oslo brann- og redningsetat.

Petter Schjerven, blant annet kjent fra TV, blir konferansens debattleder og konfransier.

Også i år blir det minimesse med et utvalg sikkerhetsleverandører. Tidligere har antall sluttbrukere som har deltatt på Nosifs sikkerhetskonferanse vært få. Det håper Nosif at vil endre seg i år.