Du er her

I fakkeltog til nye lokaler

En æra i Stanley Securitys historie er forbi. I ettermiddag gikk de ansatte i fakkeltog fra Urtegata i Oslo sentrum til selskapets nye lokaler i Nydalen utenfor bykjernen.
Av Even Rise
Publisert 09.02.2018 17:42

Administrerende direktør Espen Winther Knudsen og cirka 210 ansatte i Stanley Security i Oslo har lenge gledet seg til å kunne ta i bruk selskapets nye lokaler i Nydalsveien 28.

Og i dag forlater de ansatte det bygget på Grønland som i 20 år har huset både Loomis, Securitas og Stanley Security. Når også Securitas og Loomis flytter ut i nær fremtid, skal eiendommen brukes til andre formål. I sin tid var de tre virksomhetene i realiteten én bedrift, men Securitas solgte på et tidspunkt ut både teknikkdivisjonen og verditransporten.

For Stanleys del var det viktig å tenke miljøvennlig da leieavtalen i Urtegata utløp. Blant annet fant ikke selskapet det som forenlig å holde til i sentrum med det antallet servicebiler de hele tiden har i trafikk.

– Majoriteten av kundene våre ligger utenfor eller i nær tilknytning til Ring 3. Vi unngår dermed unødig kjøring inn og ut av sentrum hver gang en kunde skal besøkes. Utleieren har lagt til rette for utlån av el-sykler, innvendig sykkelparkering og utmerkede garderobe og dusjfasiliteter. I tillegg er det svært gode muligheter for kollektivtransport med T-banestasjon nærmest vegg i vegg, opplyste Stanley da de i desember for litt over ett år siden offentliggjorde flytteplanene til Nydalen.

Selskapet de leier lokaler av er Avantor Eiendomsforvaltning AS.

– Det er veldig tilfredsstillende at det er vårt fokus på grønn og bærekraftig utvikling som tillegges sterk betydning når en virksomhet som Stanley Security tar sitt valg, har salgs- og markedsdirektør Owe Tunby i Avantor AS tidligere uttalt.

Også den nye alarmstasjonen til Stanley Security ligger i Nydalsveien. Flyttingen av denne er noe forsinket, og vil komme etter om et par uker.

– Hvordan var 2017 for Stanley Security?

– Det er for tidlig å si noe om tallene, men vi gjorde det bedre enn i 2016. Da slo vi alle gamle rekorder, sier Espen Winther Knudsen – og legger til at Stanley Security har ambisjoner om å vokse i tiden som kommer.

Stanley Security har 344 ansatte i Norge.