Du er her

– Glad i å kapre markedsandeler

En av oppgavene til den nye Stanley Security-sjefen er å skape vekst med lønnsomhet. For å få det til, vil han blant annet tenke «ut av boksen» og finne forbedringspotensial hos selskapets 330 ansatte.
Av Even Rise
Publisert 29.03.2016 15:22

– Kontinuerlig forbedring skal ikke være noe stress, men det skal være et naturlig mål for alle, sier Espen Winther Knudsen.

Som nyutnevnt administrerende direktør i Stanley Security er han innstilt på å samle alle de gode kreftene som selskapet råder over og bruke dem til ytterligere vekst gjennom teamarbeid. Og når det gjelder fruktbart teamarbeid, så er nettopp det noe samtlige 340 ansatte har vist at de kan. Selskapet som nå forlates av Trond Langeland, produserte nemlig et driftsresultat på mer enn 60 millioner kroner i fjor.

– Vi skal vokse, men det kommer ikke til å skje i regi av noe «one man show» fra min side. Jeg er ny i bransjen og må støtte meg på ledergruppen og all kompetansen som finnes i organisasjonen for øvrig, sier Winther Knudsen.

– Både Europa-ledelsen og jeg er overbevist om at Winther Knudsen er rett mann til å skape ytterligere lønnsom topplinjevekst i Stanley Security, sier Trond Langeland.

Som Aktuell Sikkerhet avslørte tidligere i dag, slutter Langeland etter nesten seks år for å skifte bransje. Siden han begynte i 2010 da selskapets driftsresultat var null, leverte han og de ansatte i 2015 historiens beste. Aldri før har Stanley Security tjent så mye penger i Norge. Det gjorde de heller ikke før 2011 da selskapet het Niscayah. Langeland forlater med andre ord et selskap som aldri tidligere har vært mer lønnsomt enn nå. Espen Winther Knudsen har lang ledererfaring fra mediebransjen, og var så vidt innom bilbransjen i halvannet år fra 2005. Han begynte i Stanley Security som salgs- og markedsdirektør for trekvart år siden. I mediebransjen kan han blant annet skilte med fem år som salgsdirektør i Mediehuset Østfold, og åtte år i ulike direktørroller i Amedia og Edda Media.

– Jeg brukte ikke veldig lang tid på å tenke meg om før jeg takket ja til å overta ansvaret etter Trond. Bransjen er spennende og Stanley Security har ambisjoner om å vokse. Derfor er dette en jobb som passer veldig bra for meg. Jeg er veldig glad i å kapre markedsandeler, finne nye vekstområder og sørge for at disse utnyttes. For meg var det lett å identifisere meg med selskapets strategi fra første stund, sier han.

Organisk vekst er det primære målet for Stanley Security. Men Winther Knudsen utelukker heller ikke at det kan bli snakk om oppkjøp.

– Finner vi noe som det er riktig å investere i, så gjør vi selvsagt det, smiler han.

Ett av de spennende prosjektene den nye sjefen skal videreføre, er selskapets «ut av boksen-tenkning» når det gjelder bruken av alarmstasjon til overvåkning i helseøyemed. Han vil også bli sentral i arbeidet med å etablere nye lokaler for Stanley Security som i løpet av kort tid flytter fra Urtegata.

– Jeg skal følge opp alt det positive Trond Langeland har bidratt med gjennom sin tid som leder, og samtidig løfte Stanley Security til nye høyder. Alle deler av virksomheten må hele tiden utvikles noen hakk videre. Selvsagt i dialog med de ansatte, sier østfoldingen som er bosatt på Torp i Fredrikstad.