Du er her

GK sikrer datasentre

GK Sikkerhet har fått ansvaret for sikkerhetstekniske installasjoner ved datasentrene OSL3 og OSL5 i Oslo.
Av Even Rise
Publisert 07.11.2018 16:46

– Basefarm har svært høye krav til moderne og driftssikre løsninger, skriver GK Sikkerhet AS i en pressemelding.

Datasentrene, som ligger henholdsvis på Grorud og Lørenskog, gir ifølge Basefarms hjemmesider tilgang til moderne, sikker og miljøvennlig datasenterkapasitet sentralt plassert ved Oslos bygrense. De håndterer blant annet sensitive og driftskritiske data for store kunder, og setter svært høye krav til sikkerhet ved sine lokasjoner.

Dette er noen av sikkerhetstiltakene, i tillegg til brannslukking og brannvarsling, som Basefarm markedsfører ved sine datasentre: Døgnkontinuerlig videoovervåking både inne og ute, sikker adgangskontroll med nøkkelkort og fysiske hindre, samt muligheter for individuell innlåsing av utstyr.

– Det er med stolthet og en god porsjon ydmykhet at vi har fått oppdraget som leverandør og partner for Basefarms omfattende sikkerhetstekniske installasjoner i nevnte datasentre Dette er både omfattende og spennende. Leveransen består av fremtidsrettede og innovative løsninger for en kunde med høye krav og store ambisjoner, sier administrerende direktør Svein H. Dahle i GK Sikkerhet.

Han karakteriserer anskaffelsesprosessen som vært grundig og god.

– Vi har, gjennom mange aspekter, fått utøvd vår profesjon som sikkerhetsrådgiver. Det langsiktige samarbeidet med Basefarm er svært viktig for GK Sikkerhet og GK Gruppens videre satsing inn mot datasentre, påpeker Dahle.

– Basefarm ser frem til å jobbe med GK Sikkerhet ved våre datasentre. Gjennom anbudsprosessen har de vist seg frem som en kompetent og fremoverlent leverandør, og vi gleder oss til å det videre samarbeidet, sier Michael Storrøsten head of datacenter operations i Basefarm.

Ved GK-avdelingene i Hamar, Drammen og Trondheim vil det i nærmeste fremtid bli satset i regi av GK Sikkerhet AS. På Hamar vil en prosjektingeniør og en sikkerhetstekniker være i virksomhet fra desember, mens Drammen får inn en salgsfokusert avdelingsleder i januar 2019. På samme tidspunkt tiltrer også en prosjektingeniør i Trondheim.