Du er her

Gatebenk skal stoppe kjøretøy

Wee Marine er på markedet med en ny gatebenk de hevder kan øke sikkerheten for folk som befinner seg i gågater eller parker.
Av Even Rise
Publisert 04.01.2018 10:42

– De siste årene har flere storbyer blitt utsatt for tragiske terrorangrep hvor kjøretøy er brukt for å skremme og skade tilfeldige personer, skriver Wee Marine AS i en pressemelding.

Det er daglig leder Åge Wee som har konstruert den nye gatebenken som i tillegg til å fungere som et praktisk hvile- og møtested, skal stoppe kjøretøy.

Benken er ifølge Åge Wee utviklet med en vektfundamentert stålramme, og skal ved hjelp av innebygde metallpigger raskt punkterer større kjøretøy som kjører inn i den.

– Benken er utviklet for å være en praktisk og tidsriktig designbenk som passer inn i de fleste miljøer, men som samtidig har en ekstra sikrende funksjon. Folk flest skal ikke behøve å bekymre seg for terrorfare i Norge i dag, og derfor bør heller ikke sikring mot nettopp denne formen for terror være synlig i bybildet. Flerfunksjonelle utemøbler er eksempler på hvordan man kan gjøre gågater tryggere uten samtidig å signaliserer eventuell fare for omgivelsene, sier Åge Wee.

Den nye benken er del av en serie med forskjellige kjøretøystoppende utstyr som for tiden lanseres av selskapet.