Du er her

Garda med ny betalings-app

Garda Smartpay er navnet på den app-baserte betalingsløsningen som Garda Sikring i dag lanserer for elektriske veibommer, porter og pullerter.
Av Even Rise
Publisert 17.09.2018 17:02

– Den nyutviklede appen er en telemetrienhet eller et modem som tilkobles styrekortet i enheten som benyttes. Modemet kommuniserer med Vipps, og etter at betalingen er gjennomført sendes det et åpne-signal til enheten, heter det i en pressemelding fra Garda Sikring – hvor det også opplyses at brukerstedet automatisk dukker opp i appen når man er i umiddelbar nærhet til bommen, pullerten eller porten som skal åpnes.

– Betalingen kan skje ved skanning av en QR-kode eller via betalingsløsningens nettside. I tilfeller der mobilnettet svikter, kan bommen, pullerten eller porten tilføres signaler som setter den i åpen stilling inntil signalene kommer tilbake, presiserer Garda Sikring.

Appen kan også kombineres med fripassering ved oppringning til et dedikert telefonnummer. Det kan for øvrig betales via SMS for dem som ikke har smarttelefon eller Vipps. Utover synlige merker som forklarer fremgangsmåten for de besøkende, kreves det ifølge Garda Sikring ingen andre installasjoner enn modemboksen i styreskapet eller bomhuset.

– Garda Smartpay kan enkelt installeres i eksisterende eller nye bommer, porter og pullerter, sier markedskoordinator Rebekka Emilie Stranheim i Garda Sikring.