Du er her

Fra alarm-montør til direktør

28 år gamle Niclas Skogstad er mannen som i fremtiden skal lede forretningsutviklingen i Stanley Security. Skogstad, som kommer fra Falck Redning, overtar etter Morten Munch-Olsen.
Av Even Rise
Publisert 10.04.2018 16:50

Da Niclas Skogstad trådte inn i ledergruppen i Stanley Security 1. april, sank gjennomsnittsalderen til 43 år. Det synes trønderen, som er bosatt i Oslo, at er en fordel.

–  Jeg ser ikke på meg selv som veldig ung, men er samtidig ydmyk overfor den muligheten Stanley Security gir meg. Å jobbe sammen på tvers av generasjoner er konstruktivt, sier han.

Etter verdifulle år i Forsvaret, blant annet med utenlandstjeneste i Afghanistan, begynte Skogstad i 2013 som montør for boligalarm-delen i Falck Redning. Han steg i gradene og ble leder for montørene, for deretter å bli driftssjef for selskapets alarmvirksomhet i Norge – deriblant den nye alarmstasjonen i Larvik. Det innebar at han hadde ansvaret for alt det operasjonelle knyttet til Falck boligalarm i Norge.

Som kjent solgte Falck hele sin nordiske boligalarmvirksomhet til Verisure for snart halvannet år siden. Dette på tross av stor vekst og gode resultater. En av årsakene var behov for kapitalrealisering som følge av utfordringer i selskapets safety-virksomhet etter fallet i oljebransjen. En annen årsak var ønsket om å rendyrke selskapets strategi, som altså ikke omfatter boligalarm.

– Salget var en beslutning som de danske eierne tok, en beslutning som forundret mange. Jeg synes gevinsten av salget og interessen for å kjøpe porteføljen bekrefter at alle vi som var ansatt i Falck alarm gjorde en god jobb de siste årene. Jeg er stolt av hva vi fikk til i løpet av nesten fem år, sier Niclas Skogstad.

Når han nå tar fatt på sin nye jobb, gjør han det som direktør for forretningsutvikling. Han har også det overordnede ansvaret for alarmstasjonen.

–  Drømmen min er å bidra til at Stanleys nye alarmstasjon, som er FG-godkjent i henhold til standarden EN50518, utvikles til noe mer enn bare å være én av flere alarmstasjoner i Norge. Vi skal lykkes med å gå fra et produktfokus til et tjenestefokus. Min forgjenger tok fantastiske initiativ til å gjøre alarmstasjonen til et kundetilpasset sikkerhetssenter, blant annet gjennom bruk av kunstig intelligens. Sammen med mine nye kolleger skal jeg bygge videre på det som er, men også finne nye tjenester vi kan tilby. Det finnes utrolig mye kompetanse og mange muligheter i Stanley Security som vi bør kommersialisere, sier han.

Niclas Skogstad har ingen formell teknisk utdannelse, men poengterer – med et smil:

Jeg har teknisk forståelse! Det i kombinasjon med erfaringene fra Forsvaret og Falck, gjør at jeg skal lykkes med å utvikle Stanley Security til det beste både for kundene og kollegene. Det er en stor utfordring å overta etter Morten Munch-Olsen, sier Skogstad.

Munch-Olsen la bak seg nesten åtte år i Stanley Security da han 1. april begynte som direktør i Bilkollektivet SA. Gjennom disse årene hadde han ulike lederfunksjoner, for til slutt å være direktør for forretningsutvikling – også han med hovedansvar for alarmstasjonen i tillegg.