Du er her

Flere velger kroppskamera

Fransk politi er utstyrt med flere enn 10.000 kroppskameraer fra Hikvision. Norge opplever også en økning i bruken av slike, spesielt blant vektere.
Av Even Rise
Publisert 28.12.2018 10:11

Med kroppskameraer øker vektere og polititjenestemenns mulighet til å dokumentere hendelser både umiddelbart og ved behov i ettertid. Med stadig bedre design og intelligent teknologi blir den fysiske belastningen med å bære kameraet mindre og mindre, i mange tilfeller helt ubetydelig.

– Våre kameraer har 110 graders linse og oppløsning på 1080 pixels / 30 fps. Dette gir en klar og effektiv registrering av hendelsene, sier Fie Andresen som er Marketing Specialist Nordic i Hikvision.

Kameraprodusenten mener den økende trenden rundt kroppskameraer vil forebygge uønskede hendelser fordi folk er kjent med at det de gjør kan bli filmet. Med kameraene er det også mulig å formidle bilder i sanntid til vakt- eller operasjonssentral. Med innebygget GPS kan virksomhetene enkelt se hvor behovet for eventuelle forsterkninger er.

Hikvision har utstyrt sine kroppskameraer med innebygget reservebatteri som gjør at filmingen fortsetter mens hovedbatteriet byttes.

– I vår portefølje er det nå kommet en dokkingstasjon med kapasitet for å lade åtte enheter samtidig. Derfra kan også ulike data fra kameraene lastes opp, samtidig som enhetene tømmes for å sikre forsvarlig datahåndtering, sier hun.

Med Deep Learning-teknologien poengterer Hikvision at utviklingsmulighetene uendelige. For eksempel er ansiktsgjenkjenning allerede tilgjengelig i enkelte modeller.

I 2017 henla Spesialenheten for politisaker i Norge 49 prosent av alle anmeldte saker fordi de ikke fant rimelig grunn til å etterforske dem.

– Tanken er at både politi, andre myndigheter og befolkningen generelt vil oppføre seg bedre når de vet at de blir overvåket. Kameraene kan derfor ha en forebyggende effekt. Studier av Cambridge University i Storbritannia i 2016 som knyttes opp mot bruk av kroppskameraer, visste at klager mot politiet falt med 93% i løpet av 12 måneder, sammenlignet med året før, opplyser Hikvision.