Du er her

Finsk lås-satsing i Norge

Finske Iloq satser i Norge med nytt datterselskap i Oslo. Årsaken er den økte etterspørselen etter deres batteriløse digitale låssystemer.
Av Even Rise
Publisert 06.11.2017 16:28

– Datterselskapene i de skandinaviske landene styrker konkurranseevnen vår. De gjør oss i stand til å tilby kundene økt lokal kompetanse og service, sier salg- og markedssjef Tomi Karjalainen.

Iloq Oy ble etablert i Finland i 2003 med hovedkontor i Oulu. Selskapet er ifølge seg selv alene om å levere helt batteriløse digitale låssystemer hvor energien for digital avlesning selvgenereres i sylinderen.

– Dette gir svært lave driftskostnader og høy driftssikkerhet, sier Karjalainen.

Mårten Persson er ansatt som country manager. Han har base i Sverige. Tor-Arne Ellingstad og Thomas Sommerfryd er i hver sin sales manager-stilling.

Ellingstad har lang erfaring fra blant annet Låshuset Sikkerhetssenter, mens Sommerfryd kan vise til mangeårig karriere i sikkerhetsfaget – sist i som salgssjef i Noby AS.

– I tillegg til eksisterende produkter er det spennende løsninger på vei inn. Iloq har levert til det norske markedet gjennom partnere siden 2013, blant annet til borettslag og sykehus. Vi vil fortsatt bruke partnere, forhandlere og sikkerhetsinstallatører til å formidle systemene våre, sier Sommerfryd.

Iloq har levert flere enn 1,2 millioner digitale nøkler og mer enn 680.000 digitale låser, de fleste i Norden.