Du er her

Ex-justisminister åpner sikkerhetskonferanse

Advokatfullmektig Anders Anundsen står for åpningen av historiens åttende Security Community. Arrangørene av det som er blitt en tradisjonell og viktig møteplass i norsk sikkerhetsbransje, minner om at det fortsatt er mulig å melde seg på.
Av Even Rise
Publisert 17.03.2018 15:54

Det er i slutten av mai at Stanley Security og Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR) arrangerer Security Community på kurs- og konferansesenteret Meet Ullevaal i Oslo. Gjennom åtte år har denne unike møtearenaen vært en suksess. Målet er at deltakerne skal kunne knytte kontakter og utveksle erfaringer med sikkerhetsansvarlige i private og offentlige foretak. Dette skjer gjennom velregissert speed-dating gjennom dagen.

­– Mange sikkerhetsansvarlige møter de samme utfordringene i hverdagen, og kan i fellesskap finne løsninger. I løpet av denne dagen kan deltakerne gjennomføre seks konkrete ansikt-til-ansikt-møter, hvert på inntil 25 minutter. For å sikre at speed-datingen blir relevant og nyttig, må alle på forhånd levere informasjon om sin bedrift – og eventuelt også om ulike konkrete prosjekter og erfaringer de vil ta opp, poengterer arrangørene.

Det er også mulig å ønske seg møter med representanter fra Kripos, Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, politiet, Datatilsynet og Norsk Sikkerhetsforening (Nosif).

– I tillegg bidrar 20 samarbeidspartnere på en minimesse. Deltakerne kan booke møter med disse, men utstillerne kan ikke booke andre veien uten å ha fått deltakerens godkjenning. Dette for å unngå kjøpepress.

Speed-datingen og utstillingen er en viktig del av Security Community. Men også foredragene gjennom dagen blir alltid godt mottatt.

Som nevnt er det advokatfullmektig Anders Anundsen fra Advokatfirmaet Lønnum DA som åpner og innleder årets Security Community. Han er bedre kjent som justisminister fra oktober 2013 til desember 2016. Vestfoldingen var stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet fra 2005.

Rådgiver Julie Indrelid fra Cowi overtar scenen etter Anundsen for å holde sitt foredrag «Ung utfordrer til etablerte sannheter i sikkerhetsfaget». Aktuell Sikkerhet har tidligere blant annet omtalt hennes masteroppgave «Bygninger med sikringsbehov». Indrelid ble nylig valgt inn i styret i Nosif.

Etter lunch vil direktør Anne Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel komme med sine betraktninger «Fremtidens sikringsbehov, hvem og hva skal vi sikre oss mot?» Det faglige programmet på scenen avsluttes med tidligere sjef for Heimevernet, Tor Rune Raabye. Han skal holde foredraget «Vår evne til å forsvare oss».

Security Community har siden 2011 blitt arrangert av Stanley Security alene, men en nedgang i deltakerantallet i fjor gjorde at det ble søkt råd hos Næringslivets Sikkerhetsråd (NSR).

­– Security Community er en verdifull arena å være på for NSR, blant annet i arbeidet med å styrke bestillerkompetansen, har direktør Jack Fischer Eriksen tidligere uttalt til Aktuell Sikkerhet.