Du er her

Beitlands etterfølger er klar

Næringslivets Sikkerhetsråd har ansatt ny direktør. Den nye sjefen, som har politibakgrunn akkurat som forgjenger Kristine Beitland, begynner i jobben 1. oktober.
Av Even Rise
Publisert 01.07.2014 16:30

Jack Fischer Eriksen er ansatt som ny direktør i NSR. (Foto: Even Rise)

Politioverbetjent Jack Fischer Eriksen er mannen som overtar etter Kristine Beitland. Hun slutter for å begynne som government affairs manager i Microsoft Norge.

Fisher Erichsen er ansatt i Politiets Sikkerhetstjeneste, men for tiden utlånt til Utenriksdepartementet. Der er han senior rådgiver innen sikkerhet og risikoanalyse.

Han har næringslivserfaring fra blant annet STOP - Nordic Content Protection / Canal Digital AS, hvor det arbeides for å bekjempe ulovlig streaming og ulovlig tilgang til fjernsynssendinger som mottas via parabol, digitalt bakkenett, IP-TV eller kabel-TV-anlegg.

I tiden før han begynte i sistnevnte jobb, arbeidet han 12 år i politiet.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, og ikke minst fortsette på de spennende prosjektene som NSR allerede holder på med, kommenterer den nye direktøren på NSR sine hjemmesider.

Kristine Beitland kom til NSR fra jobben som avdelingsdirektør i Politiets utlendingsenhet for to år siden. Før det hadde hun en rekke stillinger i politiet, blant annet i Politidirektoratet.

- Det har vært et privilegium å jobbe i Næringslivets Sikkerhetsråd med en svært engasjert administrasjon, tillitsvalgte og medlemmer, sa hun da Microsoft-ansettelsen ble kjent.

- Jeg er stolt av hva vi sammen har fått utrettet av styrket kriminalitetsforebyggende samarbeid, både virksomhetene i mellom og med myndighetene, la hun til.

Styreleder Frode Bjeglerud i NSR er svært fornøyd med å få Fischer Eriksen som ny direktør:

– Vi ser frem til at han tiltrer stillingen. Med hans lange og varierte erfaring innen både kriminalitets- og sikkerhetsområdet blir han en ressurs for NSR, sier han.

Frem til Jack Fischer Eriksen begynner 1. oktober vil seniorrådgiver Arne Røed Simonsen ha rollen som direktør i NSR. Også han har bakgrunn fra blant annet politiet. Da han begynte i NSR for ti år siden ga han seg i Kripos hvor analyse hadde vært hans hovedarbeidsområde gjennom flere år.

Arne Røed Simonsen fungerer som direktør frem til Jack Fischer Eriksen begynner 1. oktober. (Foto: Even Rise)