Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

Statsråden tilbakeviser gjeng-påstander

Justisminister Anders Anundsen slår tilbake mot påstandene om dramatisk gjengproblematikk og økt voldsbruk på Oslo sentralstasjon. Dermed kan både Nokas, Rom Eiendom og stortingspolitiker Jan Bøhler se lagt etter mer synlig politi inne på stasjonen.

Les mer »

Alarmerer om arbeidsmiljø i sikkerhetskontroll

Securitas får knallhard kritikk av Arbeidstilsynet, blant annet for tilstandene som har rådet i sikkerhetskontrollen ved Bergen Lufthavn Flesland. – Vårt mål er å få til en langsiktig forbedring sammen med de ansatte, svarer Securitas.

Les mer »

Bøhler hedrer vekterne og ber om mer politi

Jan Bøhler ber justisministeren om styrket politiinnsats på Oslo sentralstasjonen. Samtidig hedrer han og resten av Arbeiderpartiets stortingsgruppe Nokas-vekterne med juleblomst – i respekt for innsatsen de legger ned i og på stasjonsområdet hvor ungdomsmiljøet blir mer og mer voldelig.

Les mer »

Væpnet mann oppsøkte tellesentral

En væpnet mann er pågrepet av politiet etter at han i formiddag oppsøkte Nokas sin tellesentral på Forus utenfor Stavanger. Dette er andre gang i løpet av en uke at Nokas-ansatte konfronteres med våpen.

Les mer »

Vekter fant stjålet gull

En vekter startet på eget initiativ letingen etter stjålne gullsmedvarer, og kort tid etterpå var verdiene på mer enn 60.000 kroner tilbake i forretningen.

Les mer »

Minibank-hærverk oppklart med kamera

Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker har oppklart flere tilfeller av omfattende skadeverk takket være kameraovervåkningen av de mest sentrale byområdene i Brumunddal. Overvåkningsamarbeidet mellom politiet og Ringsaker kommune er nybrottsarbeid i norsk sammenheng.

Les mer »

- Brannkonstablene bryter loven

De ansatte ved brannstasjonen i Fredrikstad vil ha svar på om konstablene pålegges å jobbe som uautoriserte vektere. – Ja, de bryter loven, sier fagsjef Runar Karlsen i NHO Service.

Les mer »

Ny NorSIS-sjef fra Forsvaret

Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS) har ansatt ny administrerende direktør. Vedkommende har forsvarsbakgrunn, solid ledererfaring og har de siste 15 årene arbeidet med informasjonssikkerhet og cyberoperasjoner.

Les mer »

CCIS-samarbeid med Europol

Center for Cyber and Information Security (CCIS) i Gjøvik slår seg sammen med det Europol-drevne The European Cyber Crime Center (EC3). Hensikten er å stå samlet i kampen mot cyber-krim på tvers av landegrensene.

Les mer »

Info-sikkerhet for og med kvinner

Norsk senter for informasjonssikring fortsetter styrkingen av kunnskap og engasjement innen informasjonssikkerhet blant kvinner. Nok en gang inviterer de til seminaret «Security Divas» for nettverksbygging og faglig påfyll.

Les mer »

Kemneren sparket vaktselskap på dagen

Sikkerhetsselskapet som gjennom halvannet år har levert vektertjenester til kemnerkontoret i Oslo, er sparket ut med umiddelbar virkning. Grunnen til den manglende tilliten er en kvart million kroner i skyldig arbeidsgiveravgift.

Les mer »