Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

Ekstra vekter-innsats mot terror

Umiddelbart etter at det i dag ble offentliggjort at Norge er utsatt for en konkret terrortrussel, gikk Securitas og Nokas ut til sine ansatte med pålegg om ekstraordinær vaktsomhet.

Les mer »

Oppkjøp dobler Sector-omsetning

Sector Alarm Holdning AS dobler omsetningen og mer enn tripler antall ansatte når de nå kjøper G4S i Sverige. Selskapet er fast bestemt på å delta betydelig i konsolideringen av den nordiske vakt- og sikkerhetsbransjen.

Les mer »

Beklager feilsendt kundeinformasjon

– Vi ser svært alvorlig på det som har skjedd og satte umiddelbart i verk tiltak for at slike hendelser ikke skal kunne skje igjen, sier kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i Nokas. Han beklager samtidig at kundeinformasjon er kommet på avveie.

Les mer »

Nokas med nytt oppkjøp

Nokas kjøper seg opp i nok et sikkerhetsselskap. Denne gangen overtar de fullt og helt et foretak med omsetning på nesten 150 millioner kroner og 40 års historie i Norge.

Les mer »

Vil ha møte om overraskende utdanningskrav

Tidligere denne uka avslørte Aktuell Sikkerhet at et fremtidig opplæringskrav for ordensvakter og vektere sannsynligvis blir langt lavere enn forventet. Nå ber Securitas om et oppklaringsmøte med Justisdepartementet.

Les mer »

– Vekteropplæring på rettssikkerheten løs

En ordensvakt i egenvakthold har nøyaktig samme arbeidsoppgaver og ansvar som en vekter i tilsvarende jobb. Den eneste forskjellen mellom de to er at myndighetene lar førstnevnte slippe med en tredel av utdanningen. Dette får både politiet og sikkerhetsbransjen til å steile.

Les mer »

- Ni av ti konflikter løses verbalt

Torsdag ble en togpassasjer i konflikt med NSBs billettkontrollører påført armbrudd da vektere holdt ham tilbake på Oslo Sentralstasjon. Dette er det stedet i Norge hvor Nokas har absolutt størst utfordringer hva gjelder vold og trusler.

Les mer »

Politiet roser vektere

Vektere bisto politiet med avgjørende hjelp og evakuering under en kraftig brann torsdag. De sørget blant annet for å redde folk ut av en nærliggende barnehage.

Les mer »

Plettfri flytog-revisjon

Sikkerhetsleveransen fra Securitas til Flytoget de to siste årene har i vår vært gjenstand for omfattende revisjon. Uten å finne et eneste avvik ble det konkludert med at selskapet leverer som avtalt.

Les mer »

Milestone Systems overtas av Canon

Canon har lenge bekjentgjort at de ønsker å lede an innen nettverksbasert videoovervåkning. Med den ferske overtakelsen av Milestone Systems er de hakket nærmere å nå målet.

Les mer »

Vektere fratas retten til å jobbe etter kurs-juks

Et ukjent antall vektere og ordensvakter vil miste retten til å jobbe fordi de er utdannet av instruktører som ikke har gjennomført opplæringen slik reglene krever. Nå har Politidirektoratet startet granskning i sikkerhetsbransjen etter avsløringen om falske kursbevis.

Les mer »

Securitas overtar SpareBank 1 fra Nokas

SpareBank 1-alliansen har siden 2007 kjøpt sikkerhetstjenester fra Nokas, men velger nå å bytte leverandør innen vakt og teknikk. Fra årsskiftet og i minst fem år fremover skal Securitas levere dem disse tjenestene.

Les mer »