Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

Avvæpner fordommer med Samurai-sponsing

Securitas satser penger på Samurai Sikkerhet og mener sponsingen av komiserien kommer hele bransjen til gode. Gjennom 12 programmer på TV 2 gjør Henrik Elvestad og hans skuespillerkolleger sikkerhetsbransjen til latter.

Les mer »

Trakk kniv mot vektere

En vekter ble andre påskedag kuttet i hånda med kniv. Gjerningsmannen forsøkte å flykte, men ble holdt under kontroll av vektere til politiet kom.

Les mer »

Robert Jansson i ny jobb

Robert Jansson har sluttet i Infratek Sikkerhet. Dette skjer bare ett år etter at de hentet ham for å styrke satsningen innen olje-, gass- og energisektoren.

Les mer »

Økt terrorfare etter Stoltenberg-ansettelse

VG skriver at sikkerheten rundt tidligere statsminister Jens Stoltenberg økes etter at han ble bekreftet som kommende generalsekretær i NATO. Eksperter hevder at terrortrusselen mot Norge er større som følge av ansettelsen.

Les mer »

Kjemper om miljøpris

- Norsk Vektertjeneste har tenkt nytt, skapt resultater og gjort en innsats for miljøet. Derfor er de nå med i konkurransen om Oslo kommunes Miljøpris for 2014.

Les mer »

Ønsker partnere til nasjonal dugnad

NorSIS minner om Nasjonal Sikkerhetsmåned som arrangeres til høsten, og etterlyser nå samarbeidspartnere. For å få realisert den landsdekkende kampanjen og oppnå de ønskede resultater inviterer de til en stor nasjonal dugnad.

Les mer »

Ledige plasser på rekord-konferanse

Selv om Norsk Sikkerhetsforening opplever rekorddeltakelse under årets sikkerhetskonferanse, holder de fortsatt muligheten åpen for at flere skal kunne melde seg på. Siste frist er satt til søndag.

Les mer »

Stort internasjonalt sikkerhetsseminar

I mai blir det mulig å møte representanter fra noen av europas største festivaler og konserter. Dette skjer under et seminar i regi av paraplyorganisasjonen Yourope hvor store menneskemengder er hovedtema.

Les mer »

- Politimesterne er delt i synet på vektere som en ressurs

- Vektere er ofte en tilgjengelig ressurs for nødetatene i en akuttfase, men de blir ikke inkludert i planverk eller øvelser.  Dette er en svakhet i norsk samfunnsberedskap, sier Erik Schjenken.

Han slår i sin masteroppgave fast at det på forskjellige nivåer i politiet er ulik oppfatning om vektere som en ressurs, samt at politimesterne er delt i synet på dette.

Les mer »

Oslo-politiet skjerper ordensvakt-kravene

En rekke ordensvakter og vektere mangler ifølge politiet både kunnskap og respekt overfor vaktvirksomhetsloven. Derfor sender Oslo-politiet nå ut en påminnelse om gjeldende krav – og hvilke forpliktelser ordensvaktselskapene har overfor politidistriktet.

Les mer »