Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

Fidusfinalistene er klare

Tirsdag deles den gjeve Fidusprisen ut. Her kan du se hvilke virksomheter som har folks største tillit når det gjelder behandling av personopplysninger.

Les mer »

Voldsdømt vekter jobber som før

En voldsdømt vekter med lederansvar og styreverv i selskapet hvor han jobber, er fortsatt i tjeneste. Han er overbevist om å bli frikjent når lagmannsretten skal behandle anken hans.

Les mer »

Ny Axis-sjef

Svenske Axis Communications satser i Norge, og har ansatt ny key account manager med 20 års erfaring fra sikkerhetsbransjen. Vedkommende skal ha base i Oslo.

Les mer »

Fikk fem ekstra-millioner til Lime-saken

Uten fem millioner friske ekstra-kroner fra sentralt hold, ville Romerike politidistrikt vært sjanseløse i kampen mot dagligvarekjeden Lime. Det bekrefter politimester Bjørn Vandvik overfor Aktuell Sikkerhet.

Les mer »

Stanley outsourcer kort-produksjon

PAS Card overtar all kort-produksjon for Stanley Security. Daglig leder Thomas Sommerfeldt Preus ser på avtalen som en enorm tillitserklæring, mens Stanley-sjef Trond Langeland gleder seg over kunnskapen og erfaringene som kommer hans kunder til gode gjennom outsourcingen.

Les mer »

Karantene-risiko etter sikkerhetskonkurs

Mannen som var styreleder og daglig leder i Security Services AS, beskyldes for å ha drevet såpass på kant med loven at han bør ilegges konkurskarantene. Det kommer frem i en svært kritisk innberetning til Follo tingrett.

Les mer »

Ny NSO-direktør ansatt

Næringslivets sikkerhetsorganisasjon har hentet inn ny direktør. Mannen, som kommer fra sjefsjobb innen risiko- og pålitelighetstjenester innen offshore, maritim og landbasert industri, tiltrer 1. oktober.

Les mer »

Avslørt av ny by-overvåkning

Med Ringsaker lensmannskontor i spissen, har Ringsaker kommune investert mer enn en halv million kroner i revolusjonerende videoovervåkning av Brumunddal sentrum. Etter få dager konstaterer lensmann Terje Krogstad at satsningen er vellykket.

Les mer »

Ny vurdering av datasvindel-henleggelser

Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt henter inn igjen og vurderer fire henlagte anmeldelser fra Skatteetaten. Samtlige handler om data-svindelforsøk mot nordmenn gjennomført i Skatteetatens navn.

Les mer »

Manet til tålmodighet

Da Morten Irgens tidligere i formiddag ønsket velkommen til åpningen av Center for Cyber and Information Security (CCIS) på Høgskolen i Gjøvik, minnet han om at det vil ta lang tid å bli det internasjonale kraftsenteret de ønsker å skape.

Les mer »

Åpner datakrim-senter i verdensklassen

Center for Cyber and Information Security på Høgskolen i Gjøvik er nå en realitet. Fredag åpner senteret som skal være i internasjonal toppklasse hva gjelder å oppdage, beskytte og agere mot og etterforske datakriminalitet.  

Les mer »

Overlevde ikke gravferdskontrakt

Vaktselskapet som i mai overtok vaktholdet for gravferdsetaten i Oslo, er konkurs. Før de ble tildelt oppdraget måtte de forklare hvordan de skulle klare jobben for en pris langt, langt under prisene som konkurrentene opererte med.

Les mer »

Utvider varmekamerasortimentet

Mobotix har lansert nye varmesensormoduler, som ifølge en pressemelding er de første termiske apparatene som bruker deres doble videokabelteknologi med fleksibel montering.

Les mer »

Hotellkjede bytter ut nøklene

I løpet av neste år vil 4.000 Hilton-hoteller i 80 land gjøre det mulig for gjestene å komme seg inn og ut av rommet ved hjelp av en smarttelefon-app. I 2016 skal det også bli mulig å sjekke inn og ut av rommet med nevnte app.

Les mer »

Ekstra vekter-innsats mot terror

Umiddelbart etter at det i dag ble offentliggjort at Norge er utsatt for en konkret terrortrussel, gikk Securitas og Nokas ut til sine ansatte med pålegg om ekstraordinær vaktsomhet.

Les mer »

Oppkjøp dobler Sector-omsetning

Sector Alarm Holdning AS dobler omsetningen og mer enn tripler antall ansatte når de nå kjøper G4S i Sverige. Selskapet er fast bestemt på å delta betydelig i konsolideringen av den nordiske vakt- og sikkerhetsbransjen.

Les mer »