Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

- Må satses mer på Arbeidstilsynet

Erna Hagensen er opptatt av at det nå tas et nødvendig tak for å få bukt med arbeidslivskriminaliteten. Det mener hun at dagens forslag til statsbudsjett ikke tar tilstrekkelig høyde for.

Les mer »

Datavirus rammer UD

Parallelt med at Nasjonal Sikkerhetsmåned startet sist uke, kjempet myndighetene mot et virus som herjer Utenriksdepartementets dataanlegg. Ifølge Dagbladet er situasjonen alvorlig.

Les mer »

Infratek: Vi er mellom barken og veden

Verken Infratek Security Solutions eller Centre for retail research vil legge frem dokumentasjon som underbygger troverdigheten i svinn- og butikktyveriundersøkelsen som ble presentert sist uke. – Vi har havnet mellom barken og veden, forklarer Roy Tuhus.

Les mer »

Årets Fidus-vinner: – Systematisk og utadrettet

Da startskuddet for Nasjonal Sikkerhetsmåned gikk i dag, delte statssekretær Gjermund Hagesæter ut Fidus-prisen til den av landets virksomheter som har lykkes best med sitt informasjonssikkerhetsarbeid. Se hvem som vant den populære Fidusprisen.

Les mer »

Store kjeder utelatt fra svinnundersøkelse

– Merkelig, utbryter Roy Tuhus da Aktuell Sikkerhet konfronterer ham med at verken NorgesGruppen, Coop, Norsk Butikkdrift, Rema 1000 eller Bunnpris – fra sentralt hold – kjenner til å ha bidratt i Infrateks årlige svinn og butikktyveriundersøkelse. Kjedene representerer så å si 100 prosent av den norske dagligvarehandelen.

Les mer »

Overtar roret i Proxll

Med 19 års erfaring fra ulike lederstillinger i Proxll, rykker Per Holmen Christensen i dag opp og blir administrerende direktør.

Les mer »

Voldtektsmann på overvåkningsvideo

Politiet etterforsker en anmeldelse fra ei ung jente som har fortalt at hun ble voldtatt inne på et Burger King-toalett i natt. Gjerningsmannen finnes ifølge politiet på overvåkningsbilder.

Politiet har sikret overvåkningsbilder etter en voldtekt i Oslo i natt (Foto: Even Rise)

Les mer »

Sju av ti mottar faktura ut av det blå

Sju av ti norske virksomheter er blitt fakturert for varer og tjenester de aldri har bestilt. De brutale tallene for denne type alvorlig kriminalitet avsløres når Krisino legges frem for offentligheten onsdag morgen.

Les mer »

H&M først ute

Fire H&M-butikker i Oslo sentrum merkes nå med oblaten «Trygg Handel». Dette er Oslo Handelsstands Forenings bevis på at Hennes & Mauritz tar sikkerhet på alvor. Country manager Lucas Seifert er stolt over at H&M er de første som får den attraktive sikkerhetsutnevnelsen.

Les mer »