Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

– Stopp – tenk - klikk

Justisminister Anders Anundsen åpner i dag Nasjonal Sikkerhetsmåned. Dermed er kjempedugnaden for å styrke nordmenns bevissthet rundt data- og informasjonssikkerhet skikkelig i gang.

Les mer »

Mæland satser på IKT-sikkerhet

Næringsminister Monica Mæland søker råd hos Næringslivets Sikkerhetsråd når det gjelder IKT-sikkerhet. Enkle veiledninger er ett av tiltakene som vurderes for å øke bevisstheten.

Les mer »

Tar avstand fra POD-konlusjon

11 av landets 27 politimestere mener som kjent at vekterne ikke anses som en formell ressurs dersom kriser eller terror skulle ramme. Nå reagerer NHO Service sterkt på Politidirektoratets holdning til saken.

Les mer »

- Et etterlengtet oppkjøp

Konsernsjef Heine Wang sier han lenge har ønsket Svensk Bevakningstjänst inn i Nokas. – Tiden er inne for å styrke vår konkurransekraft i det svenske markedet, sier han.

Les mer »

- Opplæring på rettssikkerheten løs

Sju år etter at det ble igangsatt arbeid med å forbedre vekter- og ordensvaktopplæringen, er det lite fremdrift å spore. P4 refererer i dag til en nyhet om dette i den siste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet. Her kan du lese reportasjen i sin helhet.

Les mer »

Norsk vekst i Sverige

Svensk Bevakningstjänst er solgt til Norge. Det anerkjente sikkerhetsselskapet med sine 2.200 ansatte omsetter for nærmere 900 millioner svenske kroner.

Les mer »

Vant pris for god info-sikkerhet

Landets beste virksomhet når det gjelder informasjonssikkerhet er kåret. Nå i formiddag deles den prestisjetunge Fidusprisen for 2014 ut, og her kan du se hvem som vant.

Les mer »

Rømningsdør-terminalen fra Drammen

Rømningsdørterminalen EDO-100 fra Kaba er nå lansert. Utviklingen skjedde i Drammen, og rømningsbeslaget er det første – i det sveitsiske selskapets 150 år lange historie - som er laget i kombinasjon med en kortleser.

Les mer »

Fidusfinalistene er klare

Tirsdag deles den gjeve Fidusprisen ut. Her kan du se hvilke virksomheter som har folks største tillit når det gjelder behandling av personopplysninger.

Les mer »

Voldsdømt vekter jobber som før

En voldsdømt vekter med lederansvar og styreverv i selskapet hvor han jobber, er fortsatt i tjeneste. Han er overbevist om å bli frikjent når lagmannsretten skal behandle anken hans.

Les mer »

Ny Axis-sjef

Svenske Axis Communications satser i Norge, og har ansatt ny key account manager med 20 års erfaring fra sikkerhetsbransjen. Vedkommende skal ha base i Oslo.

Les mer »

Fikk fem ekstra-millioner til Lime-saken

Uten fem millioner friske ekstra-kroner fra sentralt hold, ville Romerike politidistrikt vært sjanseløse i kampen mot dagligvarekjeden Lime. Det bekrefter politimester Bjørn Vandvik overfor Aktuell Sikkerhet.

Les mer »

Stanley outsourcer kort-produksjon

PAS Card overtar all kort-produksjon for Stanley Security. Daglig leder Thomas Sommerfeldt Preus ser på avtalen som en enorm tillitserklæring, mens Stanley-sjef Trond Langeland gleder seg over kunnskapen og erfaringene som kommer hans kunder til gode gjennom outsourcingen.

Les mer »

Karantene-risiko etter sikkerhetskonkurs

Mannen som var styreleder og daglig leder i Security Services AS, beskyldes for å ha drevet såpass på kant med loven at han bør ilegges konkurskarantene. Det kommer frem i en svært kritisk innberetning til Follo tingrett.

Les mer »

Ny NSO-direktør ansatt

Næringslivets sikkerhetsorganisasjon har hentet inn ny direktør. Mannen, som kommer fra sjefsjobb innen risiko- og pålitelighetstjenester innen offshore, maritim og landbasert industri, tiltrer 1. oktober.

Les mer »

Avslørt av ny by-overvåkning

Med Ringsaker lensmannskontor i spissen, har Ringsaker kommune investert mer enn en halv million kroner i revolusjonerende videoovervåkning av Brumunddal sentrum. Etter få dager konstaterer lensmann Terje Krogstad at satsningen er vellykket.

Les mer »