Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

Vekter fant stjålet gull

En vekter startet på eget initiativ letingen etter stjålne gullsmedvarer, og kort tid etterpå var verdiene på mer enn 60.000 kroner tilbake i forretningen.

Les mer »

Minibank-hærverk oppklart med kamera

Lensmann Terje Krogstad i Ringsaker har oppklart flere tilfeller av omfattende skadeverk takket være kameraovervåkningen av de mest sentrale byområdene i Brumunddal. Overvåkningsamarbeidet mellom politiet og Ringsaker kommune er nybrottsarbeid i norsk sammenheng.

Les mer »

- Brannkonstablene bryter loven

De ansatte ved brannstasjonen i Fredrikstad vil ha svar på om konstablene pålegges å jobbe som uautoriserte vektere. – Ja, de bryter loven, sier fagsjef Runar Karlsen i NHO Service.

Les mer »

Ny NorSIS-sjef fra Forsvaret

Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS) har ansatt ny administrerende direktør. Vedkommende har forsvarsbakgrunn, solid ledererfaring og har de siste 15 årene arbeidet med informasjonssikkerhet og cyberoperasjoner.

Les mer »

CCIS-samarbeid med Europol

Center for Cyber and Information Security (CCIS) i Gjøvik slår seg sammen med det Europol-drevne The European Cyber Crime Center (EC3). Hensikten er å stå samlet i kampen mot cyber-krim på tvers av landegrensene.

Les mer »

Info-sikkerhet for og med kvinner

Norsk senter for informasjonssikring fortsetter styrkingen av kunnskap og engasjement innen informasjonssikkerhet blant kvinner. Nok en gang inviterer de til seminaret «Security Divas» for nettverksbygging og faglig påfyll.

Les mer »

Kemneren sparket vaktselskap på dagen

Sikkerhetsselskapet som gjennom halvannet år har levert vektertjenester til kemnerkontoret i Oslo, er sparket ut med umiddelbar virkning. Grunnen til den manglende tilliten er en kvart million kroner i skyldig arbeidsgiveravgift.

Les mer »

Trygger Oslo-natta på dugnad

Nærmere 40 Stanley-ansatte jobber nå i kveld dugnad for å gjøre Oslo sentrum tryggere. I en hyllest til dugnadsgjengen da de ankom Natteravnenes lokaler, poengterte Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen at innsatsen er av stor betydning.

Les mer »

Seier for sikkerhetsbransjen

Den private sikkerhetsbransjen styrkes nå i konkurransen om levering til statlige virksomheter og landets helseforetak. Det blir en realitet om forslaget til statsbudsjett blir stående.

Les mer »

– Stopp – tenk - klikk

Justisminister Anders Anundsen åpner i dag Nasjonal Sikkerhetsmåned. Dermed er kjempedugnaden for å styrke nordmenns bevissthet rundt data- og informasjonssikkerhet skikkelig i gang.

Les mer »

- Skremt over manglende kunnskap

- Vi må erkjenne at maktbruk i enkelte tilfeller er helt nødvendig - også for vektere og ordensvakter. Men jeg er skremt over hvordan mangel på kunnskap og juridisk forståelse veldig ofte går utover publikum. Det sier en tidligere vekter, som blant annet viser til en ransakings-praksis han mener er klart lovstridig.  

Les mer »