Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

Kemneren sparket vaktselskap på dagen

Sikkerhetsselskapet som gjennom halvannet år har levert vektertjenester til kemnerkontoret i Oslo, er sparket ut med umiddelbar virkning. Grunnen til den manglende tilliten er en kvart million kroner i skyldig arbeidsgiveravgift.

Les mer »

Trygger Oslo-natta på dugnad

Nærmere 40 Stanley-ansatte jobber nå i kveld dugnad for å gjøre Oslo sentrum tryggere. I en hyllest til dugnadsgjengen da de ankom Natteravnenes lokaler, poengterte Arbeiderpartiets partisekretær Raymond Johansen at innsatsen er av stor betydning.

Les mer »

Seier for sikkerhetsbransjen

Den private sikkerhetsbransjen styrkes nå i konkurransen om levering til statlige virksomheter og landets helseforetak. Det blir en realitet om forslaget til statsbudsjett blir stående.

Les mer »

– Stopp – tenk - klikk

Justisminister Anders Anundsen åpner i dag Nasjonal Sikkerhetsmåned. Dermed er kjempedugnaden for å styrke nordmenns bevissthet rundt data- og informasjonssikkerhet skikkelig i gang.

Les mer »

- Skremt over manglende kunnskap

- Vi må erkjenne at maktbruk i enkelte tilfeller er helt nødvendig - også for vektere og ordensvakter. Men jeg er skremt over hvordan mangel på kunnskap og juridisk forståelse veldig ofte går utover publikum. Det sier en tidligere vekter, som blant annet viser til en ransakings-praksis han mener er klart lovstridig.  

Les mer »

Mæland satser på IKT-sikkerhet

Næringsminister Monica Mæland søker råd hos Næringslivets Sikkerhetsråd når det gjelder IKT-sikkerhet. Enkle veiledninger er ett av tiltakene som vurderes for å øke bevisstheten.

Les mer »

Tar avstand fra POD-konlusjon

11 av landets 27 politimestere mener som kjent at vekterne ikke anses som en formell ressurs dersom kriser eller terror skulle ramme. Nå reagerer NHO Service sterkt på Politidirektoratets holdning til saken.

Les mer »

- Et etterlengtet oppkjøp

Konsernsjef Heine Wang sier han lenge har ønsket Svensk Bevakningstjänst inn i Nokas. – Tiden er inne for å styrke vår konkurransekraft i det svenske markedet, sier han.

Les mer »

- Opplæring på rettssikkerheten løs

Sju år etter at det ble igangsatt arbeid med å forbedre vekter- og ordensvaktopplæringen, er det lite fremdrift å spore. P4 refererer i dag til en nyhet om dette i den siste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet. Her kan du lese reportasjen i sin helhet.

Les mer »

Norsk vekst i Sverige

Svensk Bevakningstjänst er solgt til Norge. Det anerkjente sikkerhetsselskapet med sine 2.200 ansatte omsetter for nærmere 900 millioner svenske kroner.

Les mer »

Vant pris for god info-sikkerhet

Landets beste virksomhet når det gjelder informasjonssikkerhet er kåret. Nå i formiddag deles den prestisjetunge Fidusprisen for 2014 ut, og her kan du se hvem som vant.

Les mer »

Rømningsdør-terminalen fra Drammen

Rømningsdørterminalen EDO-100 fra Kaba er nå lansert. Utviklingen skjedde i Drammen, og rømningsbeslaget er det første – i det sveitsiske selskapets 150 år lange historie - som er laget i kombinasjon med en kortleser.

Les mer »