Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

Sju millioner kroner til CCIS

CCIS-direktøren jubler over regjeringens milliondryss: – Nå fortsetter vi det viktige arbeidet med å øke kunnskapen om IKT-sikkerhet, og å styrke bekjempelsen av IKT-kriminalitet og terror som utnytter elektroniske kommunikasjonskanaler.

Les mer »

Ny veileder i terrorsikring

Private og offentlige virksomheter utenfor det sivile beredskapssystemet har fått en ny veileder for terrorsikring. – Den er først og fremst hjelp til selvhjelp, skriver Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, som har gitt veilederen ut sammen med Politiets Sikkerhetstjeneste og Politidirektoratet.

Les mer »

Vikarbyrå skal sikre flyplass

Proffice skal frem til høsten 2019, og trolig i ytterligere fire år, levere flyplass-sikkerhet verdt mange hundre millioner kroner. Securitas mener vikarbyrået mangler nødvendig kompetanse, og klager derfor på tildelingen.

Les mer »

The Darknett hos Thon

Olav Thon Gruppen er vertskap når Norsk Sikkerhetsforening har medlemsmøte til uka. Der blir det blant annet lært bort hvordan kriminelle opererer i skjulte i internettrom mange ikke aner at eksisterer.

Les mer »

Eks-rektor siktet

Politiet er i gang med etterforskning av endringer gjort i vitnemål fra en videregående skole på Østlandet. En tidligere rektor er blant de siktede i saken.

Les mer »

Sjekker ikke vitnemål

Norske universiteter og høgskoler har ikke gode nok rutiner når det gjelder ekthets-kontroll av vitnemål og attester hos folk som søker jobb hos dem. 27 prosent sjekker aldri, men 43 prosent gjør det ved mistanke om forfalskning.

Les mer »

Firesafe vokser i Rogaland

Firesafe etablerer avdelinger for både brannteknisk rådgivning og kontroll av brannslukningsutstyr i Stavanger. Det gjør selskapet til totalleverandør innen brannsikring i Rogaland.

Les mer »

– Det viktigste er sikkerhets- og risikoanalyser

Hovseter er en av 70 Oslo-skoler med installert varslingssystem, eller såkalt terroralarm. Nokas-sjef Heine Wang poengterer at det er politiet som har det øverste ansvaret, men at hver enkelt skole bør ha en sikkerhetsplan som ivaretar lokale behov for både skoleelever og andre norske borgere.

Les mer »

Reagerer på Nødnett-vekst

20 ansatte og en kostnad på 35 millioner kroner er nå blitt femdoblet. Flere politikere reagerer, og Fremskrittspartiets Jan-Arild Ellingsen sier veksten i Direktoratet for nødkommunikasjon kan være en sak for Riksrevisjonen.

Les mer »

App forenkler overvåkning

En ny applikasjon gjør det blant annet mulig å justere vinkler og basisfunksjoner for overvåkningskameraer fra smarttelefon eller nettbrett. – Dette sikrer en enklere, raskere og tryggere installasjon, hevder leverandøren.

Les mer »