Aktuell Sikkerhet

Siste nytt

Nytt navn og stort overskudd

Guard Systems AS leverer i første halvår et rekordresultat på 10,8 millioner kroner. Leverandøren av blant annet søk- og gjenfinningssystemer skifter samtidig navn til GSGroup.

Les mer »

Politiet tvunget til å løslate vekter

Vekteren som sist uke løsnet skudd mot seg selv, og som igangsatte enorm etterforskning fordi han etterlot seg en bombelignende gjenstand på Blindern i Oslo, ble i dag løslatt etter en uke i varetekt. Påtalemyndigheten argumenterte med at det fortsatt er fare for bevisforspillelse, men Oslo tingrett er av en annen oppfatning.

Les mer »

Styrket siktelse mot vekteren

Etter det Aktuell Sikkerhet erfarer mener politiet at siktelsen mot Nokas-vekteren i Blindern-saken er styrket. – Resultatet av etterforsknings-skritt som tas nå i ettermiddag avgjør om vi i morgen finner det nødvendig å be om videre varetektsfengsling.

Les mer »

Lippestad til ny sjefsjobb

Leif Lippestad blir ny administrerende direktør i Coromatic. I vår forlot han TrioVing etter å ha ledet dem gjennom store endringer de siste fem årene.

Les mer »

Nokas: – Vi er overrasket over siktelsen

– Vi er veldig overrasket over vendingen som denne saken nå har tatt, sier kommunikasjonsdirektør Ådne Mauritzen i Nokas. Politiet har siktet vekteren som hevder han ble beskutt på Blindern natt til i går for falsk forklaring.

Les mer »

Væpnet angrep mot vekter for andre gang på Blindern

Vekteren som i natt ble skutt på Blindern i Oslo, er ifølge politiet lettere skadet. Dette er den andre episoden på under ett år hvor kriminelle bruker våpen mot Nokas-vektere på universitetsområdet. I nærheten av nattens åsted er det også funnet noe politiet karakteriserer som et mulig sprenglegeme.

Les mer »

Alarmselskap beklager

Telemarksavisa hevder boligalarmselgere driver feilopplysning ved å påstå at systemet de tilbyr har direktevarsling til brannvesenets 110-sentral.

Les mer »

Bøtelagt for ulovlig overvåkning

Et utestedselskap i Oslo som består av flere restauranter og skjenkesteder, er ilagt en bot på 150.000 kroner. Grunnen er at Datatilsynet fant 19 kameraer brukt til overvåkning de aldri før har sett maken til.

Les mer »

Ruster opp for å gi sikkerhetsråd

Konsulentselskapet Avan AS henter inn kapasiteter fra blant andre Securitas når de nå satser stort på sikkerhetsrådgivning. De tilbyr spesialkompetanse på det de kaller hele spekteret av sikkerhet og sikring.

Les mer »