I den nyeste papirutgaven av fagbladet Aktuell Sikkerhet kan du lese mer om hvordan Akershus fylkeskommune vil utstyre elever og skoleansatte med alarm til bruk ved blant annet skoleskyting.

20.000 skoleelever får egen «alarmknapp»

For å kunne varsle politiet om alt fra pågående skoleskyting til alvorlig mobbing, blir elever og ansatte ved 36 skoler i Akershus utstyrt med hver sin «alarmknapp». I tillegg til å varsle kan de også sende levende bilder fra den oppståtte situasjonen.

Publisert

– Det er Akershus fylkeskommune som i løpet av høsten innfører varslings- og krisehåndteringssystemet BComeSafe på sine 34 videregående skoler og på to folkehøgskoler. I tillegg vil enkelte andre skoleformer i fylkeskommunal regi også bli tilsluttet ordningen.

Dette skriver Aktuell Sikkerhet i sin siste papirutgave.

Til sammen vil godt over 20.000 elever og 4.000 skoleansatte få tilgang til «alarmknappen» som ligger i en applikasjon på deres mobiltelefon.

Utløste alarmer og sanntidsfilmer går til skolens krise- og beredskapsledelse, men politiet kan også varsles direkte.

– Vi ønsker å være ledende innen trygghet, sikkerhet og beredskap, og forholder oss til verdensbildet. Verken elever, ansatte eller foreldre skal føle seg utrygge, sier sikkerhets- og beredskapsansvarlig Kåre Ellingsen i Akershus fylkeskommune.

Først og fremst er BComeSafe beregnet for alvorlige hendelser som PLIVO (pågående livstruende vold med kniv eller skytevåpen), gisseltaking, bombetrusler og lignende.

BComeSafe fungerer enkelt fortalt på den måten at utløste alarmer sendes til skolens utpekte responspersonell og kriseledelse, som vurderer meldingen og bildene de får inn. Deretter iverksetter de eventuelle nødvendige tiltak, blant annet kontakt med politiet. Samtidig, hvis det er nødvendig, alarmerer de elever og ansatte via BComeSafe eller over høyttaleranlegg der det finnes.

Les mer om Akershus fylkeskommunes satsning på skolesikkerhet i den nyeste papirutgaven av Aktuell Sikkerhet. Det kan lastes ned her.

Her kan du bestille abonnement på Aktuell Sikkerhet.

Her kan du lese om høstens store seminar Varsling2016.

Powered by Labrador CMS